ua en ru

Forbes: До п'ятірки найвпливовіших людей Землі увійшли Ху Цзіньтао, Б.Обама, А.бін Абдель Азіз, В.Путін і Папа Бенедикт XVI

Відповідно до рейтингу найвпливовіших людей планети за версією журналу Forbes перше місце цього року зайняв китайський лідер Ху Цзіньтао, передає радіо "Маяк". Президент США Барак Обама поступився місцем лідера цього року, опустившись на друге місце. На третьому місці - король Саудівської Аравії Абдалла бін Абдель Азіз. Російський прем'єр Володимир Путін опустився на одну позицію і зайняв четверте місце. Замикає п'ятірку лідерів Папа Римський Бенедикт XVI.
Канцлера Німеччини Ангелу Меркель визнано найвпливовішою жінкою в світі, вона зайняла в цьому списку шосту строчку.
Видання включило до цього списку людей, які мають найбільший вплив на світову спільноту. Серед них глави держав, релігійні діячі, підприємці і навіть злочинці.
Із першої п'ятірки вибули глава ФРС США Бен Бернанке - зараз він на восьмій позиції, передає "Ехо Москви". Засновники Google Сергій Брін і Скрині Пейдж із п'ятої строчки опустилися на 22 і 23 місця.
Російський Президент Дмитро Медведєв піднявся із 43-го місця на 12-е. Він випередив, зокрема, прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі (13-я строчка), Президента Франції Ніколя Саркозі і держсекретаря США Хіларі Клінтон (відповідно, 19-і і 20-і місця).
Біл Гейтс залишається на десятій строчці. Стів Джобс із 57-го піднявся відразу на 17-е місце.
На 60-му місці виявився Хоакін Гусман - мексиканський наркобарон, якого розшукує Інтерпол. А "терорист №1" Усама бен Ладен зайняв 57-у строчку. Замикає рейтинг Forbes засновник інтернет-порталу WikiLeaks Джуліан Ассанж.
Усього в списку 68 людей. Це пояснюється тим, що Forbes обирає одну людину на сто мільйонів населення. До речі, торік у рейтингу було 67 позицій.