ua en ru

Forbes склав рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році

Forbes склав рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році Фото: рейтинг (Pixabey)

Україна посіла в рейтингу 80 позицію

Американський фінансово-економічний журнал Forbes склав рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу в 2018 році. Рейтинг опубліковано на офіційному порталі журналу.

Так, список кращих країн для ведення бізнесу очолила Великобританія, чия економіка продовжує рости, незважаючи на негативні прогнози. За нею йдуть Нова Зеландія, Нідерланди, Швеція та Канада.

Україна посіла в рейтингу 80 позицію, тоді як Росія 58-е, Польща 34-е, а Молдова - 84-е місця. Зазначимо, Білорусь взагалі не увійшла в рейтинг Forbes.

В самому низу рейтингу виявилися Лівія, Афганістан, Гаїті, Гамбія і Чад, зайнявши з 149 по 153 місця відповідно.

Forbes складає рейтинг на основі даних про найбільших економіках світу за останні 12 років. Журнал оцінює 153 країни за 15 критеріями: право власності, ступінь впровадження інновацій, рівень оподаткування, технології, рівень корупції, свобода (особиста, торговельна та фінансова), бюрократизм і захищеність інвесторів.

Журнал повідомляє, що вперше за 10 років змінив в цьому році деякі критерії, переставши враховувати показники фондового ринку, але додавши такі категорії, як "робоча сила", "інфраструктура", "розмір ринку", "якість життя" і "політичний ризик".

При оцінці використовувалися опубліковані доповіді неурядової організації Freedom House, фундації Heritage Foundation, організації Property Rights Alliance, ООН, організації з боротьби з корупцією Transparency International, Світового банку, компаній Aon та Marsh & McLennan, а також Всесвітнього економічного форуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зайняла 74 місце серед 139 країн світу в рейтингу Forbes за комфортності ведення бізнесу (Best Countries for Business) на 2017 рік. Тобто, Україна опустилася в цьому році в даному рейтингу на 6 позицій у порівнянні з минулим роком.