ua en ru

Фондовий шторм зробить республіканців і демократів більш схильними до компромісу в переговорах по бюджету, - Moody's

Переговори по бюджету двох партій в США є ключовою подією в 2013 р., заявив в інтерв'ю ТК "Росія 24" головний економіст Moody's Analytics Марк Занді. На його думку, затягування угоди може привести до паніки на фінансових ринках, але нічого страшного в цьому не немає, фондовий шторм зробить сторони згідливішими і прискорить ухвалення угоди.

"Домовленість у результаті буде досягнута, і це буде позитивним чинником. Я вважаю, що в 2013 році економіка США знаходитиметься у хорошому стані", - заявив експерт.

Він не заперечує, що в повислій ситуації фінансові ринки нервують. "Я думаю, що затягування рішення поточного гострого питання у Вашингтоні загрожує панікою на фінансових ринках. Але ця паніка все-таки необхідна для того, щоб сторони досягли політичної домовленості. Я думаю, що декілька дуже поганих днів на фондових ринках буде досить, щоб прискорити процес досягнення домовленості", - зазначив Занді.

Головний економіст Moody's вважає, що за підсумками переговорів податкові ставки підвищаться, питання тільки в тому, для кого. "Домогосподарства з високими рівнями доходів, швидше за все, потраплять під збільшення податкових ставок на капітал і доходи. І майже всі ринки відчують на собі підвищення прибуткового податку (податок із зарплати). У нас було декілька років, щоб відпочити від нього, але ці "податкові канікули" закінчаться в 2013 році. Таким чином, податки підвищаться для всіх, і особливо для людей з підвищеним рівнем доходів", - резюмував Занді.

Читайте також: Обама упевнений, що США уникне "фіскального обриву"