ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,47%.

Фондові торги в Японії завершилися 23 лютого зниженням індексу Nikkei на 0,47%. Японські інвестори з нетерпінням очікують новин від голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який повинен цього тижня оголосити про рівень базових ставок, як очікується, він повинен зберегтися на колишньому низькому рівні.
На 0,5% за підсумками торгів подешевшали акції найбільшого в Японії виробника автомобілів компанії Toyota Motor Corp., ринкова вартість якої за оцінками експертів знизилася на 30 млрд дол. з початку січня поточного року у зв'язку з гучними скандалами про відкликання автомобілів. Тим часом, подешевшали і цінні папери компаній Honda Motor і Nissan Motor - на 2,2% і 1,19%, відповідно.
У зеленому секторі завершилися торги для цінних паперів японського виробника ігрових автоматів Sega Sammy Holdings Inc. (+1,9%) після того, як аналітики з Credit Suisse підвищили рейтинг компанії до "нейтральний". В той же час, менш успішно закінчилася сесія для найбільшого в світі виробника споживчої електроніки компанії Sony Corp., акції якої за підсумками торгів подешевшали на 0,3%, а котирування її крупного конкурента Panasonic Corp. змогли лише трохи підрости на 0,15%.
З позитивним результатом закрилися торги для ряду японських торгових компаній. Зокрема, на 3,5% за підсумками торгової сесії подорожчали цінні папери компанії Kawasaki Kisen після того, як експерти з Morgan Stanley підняли рекомендації по акціях компанії до "вище за ринок". Крім того, на 1,5% підросли котирування судноплавної транспортної компанії Mitsui O.S.K.Lines Ltd.
За підсумками торгів 23 лютого 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 48,37 пункту (-0,47%) - до 10352,1 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього дня на 0,29 ієн і склав 91,33 ієни/дол.