ua en ru

Фондові торги в США завершилися 22 березня підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США завершилися 22 березня підвищенням провідних індексів. Очолили зростання фармацевтичні компанії у зв'язку з тим, що Конгрес США схвалив реформу охорони здоров'я, запропоновану Президентом Бараком Обамою. В рамках програми медичними страхуваннями планується забезпечити 31 млн американців, а також надати додаткові податкові пільги середньому класу і малому бізнесу. Усунення невизначеності навколо долі реформи охорони здоров'я позитивно відбилося на вартості цінних паперів фармацевтичних компаній Bristol-Myers Squibb (+1,8), Pfizer (+1,4), а також Eli Lilly (+1). Дані новини вплинули також на динаміку котирувань паперів компаній, що спеціалізуються на страхуванні медичних послуг: акції Aetna подорожчали на 0,5%, Cigna - також на 05%.
Звернули увагу інвестори і на рекомендації аналітиків. Так, експерти з Oppenheimer & Co. і Cowen & Co. порекомендували вкладати кошти в концерн Boeing, підвищивши прогноз за вартістю цінних паперів компанії до "вище за ринок". Це призвело до зростання котирувань виробника авіаційної техніки на 1,7%. Аналітики Bove зважили привабливими для покупки акції банку Citigroup, що також не забарилося відбитися на їх вартості (+3,6%).
Менш сприятливо склалися торги для компаній нафтового сектора. Зниження цін на нафту викликало пониження котирувань акцій крупних енергетичних компаній, таких як Chevron (-0,7%) і її конкурент ConocoPhillips (-0,5%). В той же час вдаліше торги завершилися для гірничо-металургійних компаній: акції компанії з видобутку міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. і алюмінієвого концерну Alcoa Inc. подорожчали на 1,6% і на 0,6%, відповідно.
За підсумками торгів 22 березня 2010 р. індекс Dow Jones підвищився на 43,91 пункту (+0,41%) - до 10785,89 пункту, індекс S&P - на 5,91 пункту (+0,51%), до 1165,81 пункту, індекс Nasdaq - на 20,99 пункту (+0,88%), до 2395,40 пункту.