ua en ru

Фондові торги в США завершилися 19 березня зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США завершилися 19 березня зниженням провідних індексів. Індекс Dow Jones перервало своє восьмиденне зростання у зв'язку з побоюваннями, що поновилися, щодо ситуації в Греції. В той же час інвестори з оптимізмом очікували голосування з приводу реформи охорони здоров'я, яка пройшла в конгресі США 21 березня (за місцевим часом).
Негативна динаміка котирувань спостерігалася в банківському секторі. Акції Citigroup подешевшали за підсумками торгової сесії на 3%, цінні папери Bank of America - на 1,5%, J.P.Morgan Chase - на 0,4%. Цінні папери американського оператора кредитних карт American Express Co. також в пішли в мінус (-1,6%).
На тлі зниження цін на нафту і метали подешевшали акції таких енергетичних гігантів, як ExxonMobil (-1,2%), а також її конкурента ConocoPhillips (-0,7%). Цінні папери золотовидобувної компанії Barrick Gold також втратили в ціні 0,9%.
За підсумками торгової сесії впали на 29,2% в ціні акції виробника портативних комп'ютерів і засобів зв'язку - американській компанії Palm Inc. на тлі того, що не виправдав прогнози аналітиків фінансового звіту компанії.
В той же час в лідери зростання вибилися такі компанії, як найбільший в світі виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola Co. (+1%) і американська багатопрофільна корпорація United Technologies Corp. (+1%). Крім того, вдалося зміцнити позиції на торгових майданчиках компаніям, що займаються медичним страхуванням. В результаті за підсумками торгів акції Aetna подорожчали на 3,7%, котирування Cigna підвищилися на 3,5%, а UnitedHealth - на 2,4%.
За підсумками торгів 19 березня індекс Dow Jones знизився на 37,19 пункту (-0,35%) - до 10741,98 пункту, індекс S&P знизився на 5,93 пункту (-0,51%) - до 1159,90 пункту, індекс Nasdaq також знизився на 16,87 пункту (-0,71%) - до 2374,41 пункту.