ua en ru

Фондові торги в США закрилися 26 жовтня зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США закрилися 26 жовтня 2009 р. зниженням провідних індексів.
Для американського банку Bank of America - найкрупнішого американського банку з величини кредитних активів, торги завершилися падінням котирувань на 5% у зв'язку з тим, що уряд США повідомив, що може змусити банк збільшити обсяг капіталу. Інвестори без оптимізму сприйняли цю новину, оскільки якщо Bank of America поступиться вимозі уряду, то банку доведеться продати до 3 млрд своїх акцій.
Вартість акцій компаній товарного сектора також знизилася за підсумками торгів. Так, котирування однієї з найбільших компаній з виробництва міді США Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. впали на 2,3% так само, як і золотодобувної Newmont Mining Corp. (-3,5%) і ConocoPhillips (-2,3%), що відбулося на тлі падіння цін на мідь з найвищого за останніх 13 місяців рівня цін. Крім того, і звичайне, і "чорне золото" також втратили в ціні після зростання минулого тижня, у зв'язку з чим акції компаній енергетичного сектора подешевшали за підсумками торгів в середньому на 1,5%.
Незважаючи на зростання котирувань на відкритті торгової сесії компанії Verizon Communications не вдалося завершити торги з позитивним результатом. Проте ситуація для компанії склалася краще, ніж очікувалося аналітиками, і акції компанії впали в ціні всього на 0,7% в результаті реакції ринку на показники квартальної звітності компанії в III кварталі, а саме зниження чистого прибутку за квартал на 29,5% - до 1,18 млрд дол. проти 1,67 млрд дол., отриманих за аналогічний період роком раніше. Також зниженням котирувань закрилися торги для найбільшого в світі виробника стекол, використовуваних у виробництві телевізорів - компанії Corning Inc. (-0,9%).
Варто помітити, що не для всіх компаній торги закрилися в червоній зоні. Найуспішніше торгова сесія закінчилася для американської корпорації Microsoft (+2,36%) після того, як банк J.P.Morgan Chase & Co. підняв вартість акції компанії на 0,5 дол. у зв'язку з позитивними показниками квартальної звітності компанії.
За підсумками торгів 26 жовтня індекс Dow Jones знизився на 104,22 пункту (-1,05%) - до 9867,96 пункту, індекс Nasdaq - на 12,62 пункту (-0,59%) - до 2141,85 пункту, а індекс S&P впав на 12,65 пункту (-1,17%) - до 1066,95 пункту.