ua en ru

Фондові торги в США закрилися 24 лютого зростанням провідних індексів.

Фондові торги в США закрилися 24 лютого 2010 р. зростанням провідних біржових індикаторів. З оптимізмом інвестори сприйняли виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке в конгресі, в ході якого він заявив, що нещодавнє підвищення дисконтної ставки не означає принципової зміни курсу на посилення кредитно-грошової політики і що короткострокові процентні ставки, як очікується, залишатимуться на близькому до нуля рівні протягом "тривалого періоду".
На цьому фоні за підсумками торгів помітно подорожчали акції компаній фінансового сектора. Зокрема, акції другого за величиною активів в США банку JPMorgan Chase & Co. за підсумками торгів подорожчали на 2,4%, а цінні папери найбільшого американського банку Bank of America Corp. подорожчали на 2,5%. На 2,9% за підсумками торгів виросли котирування банку Citigroup Inc.
На 8,7% за підсумками торгів подорожчали акції найбільшого в світі виробника ПЗ для проектування Autodesk Inc., чому сприяла публікація фінансового звіту, що перевершив очікування аналітиків. У той самий час, на фоні не дуже оптимістичного фінансового звіту на 5,5% за підсумками торгів подешевшали цінні папери найбільшого в світі оператора бурових платформ Transocean Ltd., а акції найбільшої в США компанії, що надає послуги з оформлення податкових декларацій H&R Block Inc. на тлі негативних фінансових прогнозів подешевшали на 12%.
Зростання цін на нафту сприяло підвищенню котирувань компаній нафтового сектора. Так, на 0,9% за підсумками торгів подорожчали акції енергетичного гіганта ExxonMobil, а цінні папери його менших конкурентів Chevron і ConocoPhillips за підсумками торгів подорожчали на 0,4% і 1% відповідно.
Тим часом, не дуже обрадували інвесторів макроекономічні новини. На початку торгової сесії Міністерство торгівлі США повідомило, що продажі нових будинків в країні в січні 2010 р. впали на 11,2% - до 309 тис. одиниць (у річному вираженні). Ринок, навпаки, чекав зростання показника до 355 тис.
За підсумками торгів 24 лютого 2010 р. індекс Dow Jones підвищився на 91,75 пункта (+0,89%) - до 10374,16 пункта, індекс S&P - на 10,64 пункта (+0,97%), до 1105,24 пункта, індекс Nasdaq - на 22,46 пункта (+1,01%), до 2235,9 пункта.