ua en ru

Фондові торги в США відкрилися зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США відкрилися зниженням провідних індексів. Увага інвесторів прикована сьогодні до макроекономічних новин. Зокрема, був опублікований звіт Асоціації менеджерів в Чикаго по індексу ділової активності в США, згідно якому показник в березні 2010 р. знизився на 3,8 пункту і склав 58,8 пункту. Тим часом аналітики чекали, що даний показник за звітний період складе 61 пункт.

Розчарував гравців фондового ринку представлений сьогодні звіт приватної організації ADP, відповідно до якого число робочих місць в березні ц.р. несподівано скоротилося на 23 тис. Тим часом аналітики чекали зростання показника на 40 тис. Компанії не готові наймати персонал, поки не побачать тривалого зростання об'єму продажів і прибутку і не упевняться в стабільності економічного зростання.

Міністерство торгівлі США повідомило про об'єм промислових замовлень в лютому 2010 р. Показник виріс на 0,6% в порівнянні з попереднім місяцем. Тим часом, аналітики прогнозували зростання даного показника тільки на 0,5%.

Крім того, Міненергетики США оприлюднило дані по комерційних запасах сирої нафти в країні за минулий тиждень, згідно яким показник виріс на 2,9 млн барр. і склав 354,2 млн барр. Тим часом аналітики прогнозували збільшення запасів тільки на 2,4 млн барр. Не дивлячись на це, в енергетичному секторі спостерігається сьогодні змішана динаміка котирувань: акції ExxonМobil подорожчали трохи (+0,06%), акції Chevron виросли в ціні на 0,7%. Цінні папери їх конкурента ConocoРhillips, навпаки, подешевшали на 0,3%.

У гірничо-металургійному секторі також спостерігається змішана динаміка котирувань. Не дивлячись на зниження цін на мідь, акції міднодобувної компанії Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. і американської гірничодобувній компанії Newmont Mining Corporation подорожчали на 0,1% і 1,4%, відповідно. Цінні папери виробника алюмінію Alcoa втратили в ціні 0,4%.

Не вдалося укріпити позиції на торгових майданчиках виробникові популярних гаджетів Apple. Акції компанії втратили в ціні 0,2%, навіть не дивлячись на підвищення прогнозної вартості акцій компанії аналітиками Exane. Сприятливіше складаються обставини для американської промислової і аерокосмічної компанії Honeywell International, яка підвищила прогноз по прибутку на I квартал поточного фінансового року у зв'язку із збільшенням замовлень і продажів і зниженням витрат. На цьому фоні цінні папери компанії подорожчали на 1,3%.

У складі індексу Dow30 в червоній зоні торгуються цінні папери виробника авіаційної техніки - американській корпорації Boeing (-1,6%), найбільшого в світі рітейлера товарів для облаштування будинку Home Depot Inc. (-0,9%) і американського фармацевтичного гіганта Merck&co Inc. (-0.8%).

За станом на 17:54 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 26 пунктів (-0,24%) - до 10881,42 пункту, індекс S&p - на 2,19 пункту (-0,17%) - до 1171,22 пункту, індекс Nasdaq - на 0,33 пункту (-0,01%) - до 2410,51 пункту.