ua en ru

Фондові торги в США відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі макроекономічних новин.

Фондові торги в США відкрилися 4 березня 2010 р. підвищенням провідних індексів. Оптимізму інвесторам додають опубліковані сьогодні статистичні дані по економіці США. Зокрема, Міністерство праці США опублікувало доповідь, де сказано, що число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 27 лютого 2010 р., порівняно з аналогічним показником попереднього тижня знизилося на 29 тис. і склало 469 тис. І хоча це збіглося із прогнозами, ринок позитивно відреагував на зниження обсягу вимог допомоги з безробіття з максимальних значень за 3 місяці.
Крім того, позитивно на активності гравців фондового ринку позначаються представлені сьогодні дані по показнику продуктивності праці в США, яка в IV кварталі 2009 р., за остаточними даними, з урахуванням сезонних коливань виріс на 6,9% в несільскогосподарських галузях порівняно з попереднім кварталом. При цьому аналітики очікували зростання цього показника лише на 6,2%.
Чергову доповідь опублікувало сьогодні Міністерство торгівлі США, згідно якому обсяг промислових замовлень в січні 2010 р. виріс на 1,7% в місячному численні, що збіглося з прогнозом.
В центрі уваги трейдерів опинилися сьогодні американські ритейлери у зв'язку з публікацією фінансових звітів про продажі роздрібних мереж США за лютий. Так, котирування акцій компанії U.S. Limited Brands Inc. виросли на 1,4% на тлі місячного зростання продажів мережі на 10%. В той же час незначно подорожчали акції американської торгової мережі Costco Wholesale (+0,4%).
Не дуже успішно складаються сьогодні торги для виробника обладнання для зв'язку CienaCorp. Ця компанія представила фінансові результати, що розчаровують, за квартал, що негативно позначилося на котируваннях. Акції компанії впали в ціні на 9% з початку торгів.
Досмть вдало складається сьогодні ситуація із цінними паперами компанії Disney. Її котирування виросли на 3,6% на тлі підвищення прогнозу по акціях з "нейтрального" до "купувати" аналітиками BOFA Merrill Lynch Global Research. З аналогічної причини виросли на 1,6% в ціні і цінні папери Coca-Cola. Експерти UBS підвищили рекомендації по акціях компанії із "нейтральні" до "купувати".
Станом на 17:29 за Києвом індекс Dow Jones виріс на 24,41 пункту (+0,23%) - до 10421,17 пункту, індекс S&P - на 1,71 пункту (+0,15%) - до 1120,50 пункту, індекс Nasdaq - підвищився на 1,91 пункту (+0,09%) і склав 2282,71 пункту.