ua en ru

Фондові торги в США 8 березня 2010 р. відкрилися зростанням провідних індексів.

Фондові торги в США 8 березня 2010 р. відкрилися зростанням провідних індексів. У плюсі почалася торгова сесія для страхової компанії American International Group (AIG). Порадувала інвесторів інформація про одну з найбільш значних за останній час угод - продажу AIG американської MetLife свого підрозділу Alico за 15,5 млрд дол. Даний крок дозволить, з одного боку повернути велику частину кредиту, виданого AIG американським урядом, а з іншого, забезпечить MetLife значну частину ринків Японії, Європи та Латинської Америки. На цьому тлі акції AIG в першу годину подорожчали на 7,3%, MetLife - на 4,2%.
На 1,6% вже виросла вартість акцій найбільшої в світі мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Учасники ринку позитивно сприйняли повідомлення про зростання обсягу продажів у США на 4,8% у лютому поточного року.
Вдало відкрилися торги і для мережі супермаркетів Macy's Inc. Аналітики Soleil Securities підвищили рекомендації по покупці акцій з "тримати" до "купувати". На цьому фоні цінні папери компанії подорожчали на 1,7%.
Позитивно відреагували інвестори на рішення аналітиків BMO Capital Markets підвищити рекомендації по покупці акцій компанії Research In Motion Ltd. - Виробника популярних комунікаторів Blackberry - з "на рівні ринку" до "вище за ринок". Акції компанії на початку торгів подорожчали на 2,5%.
Станом на 17:23 за київським часом індекс Dow Jones виріс на 9,44 пункту (+0,09%) - до 10575,64 пункту, індекс S & P - на 1,56 пункту (+0,14%) - до 1140 , 24 пункту, індекс Nasdaq - підвищився на 5,81 пункту (+0,25%) і склав 2332 пункту.