ua en ru

Фондові торги в США 21 жовтня закрилися зниженням провідних індексів на тлі корпоративних новин.

Фондові торги в США 21 жовтня закрилися зниженням провідних індексів. Впродовж всієї торгової сесії зберігалася позитивна динаміка, проте ближче до кінця торгів учасники ринку негативно відреагували на зниження аналітиками з Bove of Rochdale Securities рекомендацій по акціях найбільшого в США іпотечного банку Wells Fargo до "продавати". На цьому фоні акції Wells Fargo за підсумками торгів подешевшали на 5,1%, що сприяло зниженню котирувань фінансового сектора. Зокрема, на 3% і 2,9% відповідно за підсумками торгів подешевшали акції банків J.P.Morgan Chase & Co. і Bank of America Corp., а цінні папери Goldman Sachs Group Inc. подешевшали на 3,1%. В той же час на тлі сприятливого фінансового звіту на 4,8% за підсумками торгів подорожчали акції банку Morgan Stanley. Згідно звіту, чистий прибуток Morgan Stanley в III кварталі 2009 фінансового року склав 498 млн дол. в порівнянні з 1,26 млрд дол. чистих збитків, отриманих за аналогічний період роком раніше. Консолідована чиста виручка компанії за квартал досягла 8,68 млрд дол. і на 60% перевищила аналогічний показник 2008 р., зафіксований на позначці 5,4 млрд дол.

На 2,1% за підсумками торгів подешевшали і акції найбільшого в світі рітейлера Wal-Mart Stores Inc., після того, як керівництво компанії заявило, що чекає "складного" сезону передріздвяних розпродажів.

Не виправдали очікувань фінансові результати авіагіганта Boeing. За підсумками III кварталу компанія отримала чисті збитки у розмірі 1,56 млрд дол. проти прибутку в 695 млн дол. за той же період роком раніше. Виручка компанії зросла на 9% - до 16,69 млрд дол. Таке значне зниження прибутку в Boeing пояснили низку чинників, серед яких наслідки торішнього страйку робочих, переоцінка у велику сторону витрат на розробку і тестування флагманського нового літака компанії - Boeing 787, а також загальна депресивна ситуація на ринку. На цьому фоні котирування компанії за підсумками торгів знизилися на 2,4%.

Не залишився без уваги і звіт холдингової компанії Altria Group. Чистий прибуток Altria за підсумками III кварталу 2009 р. виріс на 1,7% - до 882 млн дол., а виручка збільшилася на 20,3% і склала 6,3 млрд дол. Не дивлячись на більший, ніж очікувалося, прибуток, показники виручки розчарували ринок, що чекав від компанії більшого. Торгова сесія закрилася для Altria зниженням котирувань на 2,4%.

Оптимістичніше завершилися торги для компанії Yahoo!, що володіє однойменним пошуковим порталом. За підсумками III кварталу 2009 р. чистий прибуток компанії виріс більш ніж втричі і склав 188 млн дол. проти 54 млн дол. за той же період роком раніше. Прибуток на акцію склав 0,13 дол., що виявилося удвічі вищим за прогнози аналітиків (0,07 дол./акція). Як пояснила компанія, їй вдалося витратити менше планованого на впровадження нових ініціатив, відхід низки рекламодавців мав менш драматичний ефект, чим очікувалося, а продаж китайської Alibaba.com теж сприяв зростанню прибутку. За підсумками торгів акції компанії подорожчали на 2,9%.

У фармацевтичному секторі в центрі уваги ринку опинилася компанія Eli Lilly, яка теж опублікувала свій фінансовий звіт до початку торгової сесії. За підсумками III кварталу 2009 р. чистий прибуток Eli Lilly виріс більш ніж удвічі і склав 942 млн дол. При цьому виручка компанії за звітний квартал збільшилася на 7% і склала 5,56 млрд дол. Не дивлячись на цілком успішні показники, котирування акцій компанії за підсумками торгів пішли в мінус на 4,5%.

За підсумками торгів 21 жовтня індекс Dow Jones знизився на 92,12 пункту (-0,92%) - до 9949,36 пункту, індекс Nasdaq - на 12,74 пункту (-0,59%) - до 2150,73 пункту, а індекс S&P - на 9,66 пункту (-0,89%) - до 1081,40 пункту.