ua en ru

Фондові торги в Японії 4 січня 2012 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,24%

Фондові торги в Японії 4 січня 2012 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,24% після виходу даних, що свідчать про зростання обсягів обробної промисловості в американській, китайськії, австралійській та німецькій економіках, що нівелювало песимізм учасників ринку, викликаний тривалою європейською бюджетно-борговою кризою. Сесія, яка завершилася, стала першою для японських бірж в новому році; 2-3 січня торги не проводилися у зв'язку зі святами.
Папери першого по величині в Японії експортера споживчої електроніки Sony Corp., 70% виручки якого припадає на зарубіжні країни, подорожчали на 1,6%.
Акції Elpida Memory Inc. піднялися на 5,6%; в ЗМІ з'явилася інформація про те, що виробник карт пам'яті, який переживає труднощі, домовляється з Toshiba Corp. про операційну інтеграції.
Котирування найбільшого провайдера брокерських послуг в Японії Nomura Holdings Inc. піднялися на 6,86%; аналітики SMBC Nikko Securities Inc. вважають, що компанія повернулася до прибутку в попередньому кварталі.
Американські біржі закрилися зростанням провідних фондових індикаторів.
За підсумками торгової сесії 4 січня 2012 р. індекс Nikkei підвищився на 104,76 пункту (+1,24%) і склав 8560,11 пункту. Курс долара до ієни не змінився до закриття торгів по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 76,67 ієни/дол.