ua en ru

Фондові торги в Японії 26 листопада завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,67%

Фондові торги на токійській біржі завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,67%. Таким чином, котирування відступили з рекордних за останні 6 місяців позицій, після того як ієна сповільнила своє послаблення щодо долара.

Аналітики відзначають, що пауза у торгівлі на біржі в Токіо також може бути викликана очікуванням інвесторів результатів "чорної п'ятниці" - початку різдвяних розпродажів у США, яка цього року випадає на 29 листопада. Якщо в цей день будуть зафіксовані високі продажі, це може спричинити за собою подальше зростання ринку, на тлі надій, що споживання в США знаходиться на високому рівні.

Експортери дещо здали свої позиції на фондовій біржі після того, як ієна трохи зміцнилася проти долара: акції Toyota Motor Corp. дешевшають на 1,2%, папери Honda Motor втрачає в ціні 2%, а котирування Sony Corp. знижуються на 1,8%.

Аналітики очікують, що експортери можуть протягом наступних місяців продовжити форсувати зростання ринку, оскільки їх прибуток буде і далі рости на тлі слабкої ієни. Підживлений масштабними заходами японського уряду у вигляді як фіскального, так і монетарного стимулювання, Nikkei вже виріс за цей рік більш ніж на 50%, що стало кращим річним результатом з 1972 р.

Також знижується ринкова вартість токійській компанії з виробництва акумуляторів GS Yuasa (-1,2%), після того як банк Credit Suisse переглянув рейтинг акцій компанії з "нейтрального" до "нижче за рівень ринку".

В розріз з трендом повелися акції Fujifilm Holdings, які підскочили в ціні на 4,3% після того, як ділова газета Nikkei опублікувала дані про те, що компанія буде виробляти обладнання для лікування раку спільно з американським MD Anderson Cancer Center - одним з провідних у світі центрів з лікування ракових захворювань.

Папери виробника електроніки Sharp Corp. відновили зростання, який був викликаний новинами про те, що компанія може почати поставки своїх енергозберігаючих дисплеїв китайської компанії ZTE Corp. За підсумками сесії папери Sharp подорожчали на 4,4%.

За підсумками торгів 26 листопада 2013р. індекс Nikkei знизився на 0,67% і склав 15515,24 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,02 і склав на закритті фондових торгів 101,52 ієни/дол.
У попередньому місяці на торгах 28 жовтня котирування золота досягли максимального значення за п'ять тижнів, піднявшись до цінової позначки 1361,8 дол./унція.