ua en ru

Фондові торги в Японії 25 лютого закрилися зростанням індексу Nikkei на 1,44%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні упевненим зростанням на 1,44% індексу Nikkei, який досяг максимуму з початку лютого.

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні упевненим зростанням на 1,44% індексу Nikkei, який досяг максимуму з початку лютого.

Безумовно позитивною новиною стала заява президента Південної Кореї про плани створення спецкомітету з об'єднання з КНДР. Орган працюватиме під контролем глави держави "аж до завершення процесу возз'єднання Кореї". На тлі недавньої успішної зустрічі політиків Півночі і Півдня, що відбувається на Корейському півострові раптово для спостерігачів стає стабілізуючим чинником у регіоні.

Інше гарне міжнародне звістка - ралі на американських торгах у переддень виступу голови Федерального резерву США Джанет Йеллен і даних по ВВП за IV квартал 2013 р.

Перше місце по росту серед телекомунікаційних компаній і третє місце в цілому по лістингу Nikkei займає компанія SoftBank (+4,1%). Сьогодні фірма заявила про плановану купівлі частки Line Corp. - південнокорейського оператора мобільного мессенджера.

Помірно виросли в ціні (+1,1%) і акції оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1" TEPCO. Енергетична компанія заявила про призупинення виводу відпрацьованих паливних стрижнів з-за неполадок з електричним кабелем. Після цієї новини котирування TEPCO спочатку впали до рівня відкриття, але за півгодини до відкриття знову піднялися.

Серед компаній лістингу Nikkei, крім SoftBank, найбільше в "плюс" пішли машинобудівна корпорація OKUMA (+5,1%) і власник бейсбольної арени Tokyo Dome (+4,4%).

Трьома компаніями, чиї котирування знаходяться найсильніше в "червоній" зоні за підсумками сьогоднішньої сесії, є рітейлер UNY Group (-0,8%), будівельна компанія Tokyo Tatemono (-0,8%) і виробник напівпровідників Sumco (-0,5%).

Торги по акціях японських автовиробників закрилися в "зеленій" зоні. Котирування Toyota Motor піднялися на 1,1%, акції Nissan Motor подорожчали на 0,2%, котирування Mitsubishi Motors зросли на 1,4%, а ринкова капіталізація Honda Motor збільшилася на 0,8%.

За підсумками торгів 25 лютого 2014 р. індекс Nikkei виріс на 1,44% і склав 15051,60 пункту. Долар США виріс на 0,02 ієни, курс становить 102,52 ієни/дол.