ua en ru

Фондові торги в Японії 24 червня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,85%

Фондові торги в Японії 24 червня 2011 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,85%. Позитив був обумовлений новинами про боргову кризу в зоні євро, які послабили напруженість інвесторів, передає РБК.
Зокрема, трейдери з ентузіазмом сприйняли інформацію про те, що уряд Греції схвалив додаткові заходи "суворої економії". Мова йде про зниження мінімального індивідуального доходу, оподатковуваного прибутковим податком, з 12 тис. до 8 тис. євро на рік. Влада країни зазначили, що таким чином розраховують залучити в казну більше коштів. Додатковим заходом, за словами представників уряду, буде звернення до банків країни взяти участь в реструктуризації державної заборгованості через продовження термінів виплат за держоблігаціями.
На цьому тлі "велика трійка" найбільших представників фінансового сектора Японії відзначилася зростанням котирувань. Ведучий банк Країни висхідного сонця Mitsubishi UFJ і його конкурент Sumitomo Mitsui продемонстрували підвищення на 1,4%, акції банку Mizuho подорожчали на 1,6%.
Також в ході сесії в зеленій зоні опинилися високотехнологічні компанії.Зокрема, значним зростанням відзначилася компанія Toshiba, після того як фінансова організація Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities підвищила її інвестиційний рейтинг. Котирування Toshiba піднялися до закриття сесії на 4,9%. Це також викликало позитивну динаміку серед її конкурентів. Так, акції Hitachi подорожчали на 2,3%, а Panasonic - на 1,8%.
За підсумками торгів 24 червня 2011 індекс Nikkei виріс на 81,97 пункту (+0,85%) і склав 9678,71 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,03 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 80,47 ієни/дол.