ua en ru

Фондові торги в Японії 15 квітня завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,62%

Фондові торги в Японії 15 квітня завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,62%. Провідний японський індекс виріс, відступивши від шестимісячного мінімуму.

Фондові торги в Японії 15 квітня завершилися зростанням індексу Nikkei на 0,62%. Провідний японський індекс виріс, відступивши від шестимісячного мінімуму. Приводом для впевненого росту індексу стали позитивні макроекономічні дані з США.

Міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг роздрібних продажів в країні в березні 2014р. зріс на 1,1% порівняно з попереднім місяцем. Аналітики також чекали зростання показника, але менш істотного - на 0,8%. У лютому, показник, за переглянутими даними, виріс на 0,7%, в той час як раніше повідомлялося про зростання на 0,3%.

На тлі позитивних макроекономічних даних, зміцнів і долар, на тлі чого котирування крупних експортерів, які виграють на слабкою ієни, поповзли вгору. Котирування Canon Inc. зросли на 0,03%, папери Ricoh Co. Ltd. подорожчали на 0,9%, акції Konica Minolta Іпс.прибавили в ціні 0,7%, а папери Sony Corporation стали дорожчими на 0,5%. Акції найбільших автовиробників відзначилися змішаною динамікою. Ринкова капіталізація Toyota Motor, знизилася на 0,2% папери Nissan Motor Co. подорожчали на 0,7%, Honda Motor Co.- на 0,4%, а ринкова капіталізація Mitsubishi Corp. знизилася на 0,1%.

Стримуючим фактором все ще залишається напружена міжнародно-політична ситуація на Україні. Раніше виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов висунув прихильників федералізації ультиматум з вимогою скласти зброю, а в іншому випадку пообіцяв проведення широкомасштабної антитерористичної операції. Термін ультиматуму закінчився напередодні вранці. Вже ввечері було оголошено про початок операції на сході України.

Банки відзначилися наступною динамікою. Котирування Sumitomo Mitsui піднялися на 0,2%, акції Mizuho Financial Group подорожчали на 0,5%, ринкова капіталізація Nomura Holdings Inc. зросла на 0,2%, а котирування Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. піднялися на 1,7%.

За підсумками торгів 15 квітня 2014 р. індекс Nikkei виріс на 0,62% і склав 13996,81 пункту. Долар США виріс на 0,34 ієни, курс становить 101,92 єни за 1 дол.