ua en ru

Фондові торги в США закрилися 7 лютого підвищенням провідних індексів більш ніж на 0,5%

Фондові торги в США закрилися 7 лютого 2011 підвищенням провідних індексів. Про це повідомляє РБК.
Оскільки перший день чергової торгового тижня виявився бідний на різні статистичні дані по американській економіці, основна увага учасників ринку виявилося прикута до корпоративних новин, - тут інформаційний простір виявилося заповнено різними фінансовими звітами американських компаній, а також численними операціями по злиттю і поглинанню.
Подібну активність компаній аналітики пояснюють тим, що у представників ринку накопичився достатній обсяг ліквідності, для того щоб здійснювати великі покупки. У зв'язку з цим експерти очікують лише збільшення угод М & A в найближчому майбутньому. На цьому фоні в "зеленому" коридорі завершили сесію найбільші американські банки - котирування акцій Bank of America Corp. піднялися на 2,66%, U.S. Bancorp - на 1,93%, корпорації Citigroup - на 1,66%, а Morgan Stanley і JPMorgan Chase & Co. - На 1,91% і 2,04% відповідно.
Незважаючи на істотне падіння цін на американську легку нафту на торгах у Нью-Йорку до 87,48 дол./бар, основним представникам сектора також вдалося закритися в плюсі. Тут важливий вплив надали також корпоративні новини. Зокрема, американська газовидобувна компанія Chesapeake Energy Corp. повідомила напередодні про намір продати різні активи, очікуючи виручити з операцій понад 5 млрд дол. Дана міра необхідна компанії в рамках скорочення боргів на 25% в 2011-2012 рр.. Трейдери з оптимізмом сприйняли подібні плани Chesapeake, в результаті чого котирування її цінних паперів виросли більш ніж на 4%.
Крім цього, 7 лютого стало відомо про покупку британським оператором глибоководних бурових платформ Ensco американської бурової компанії Pride International Inc. за 7,31 млрд дол. Ensco запропонувала акціонерам Pride International власні папери та по 15,6 дол. в обмін на кожну наявну в них звичайну акцію американської компанії. Дана новина, як і очікувалося, призвела до зльоту котирувань акцій Pride International майже на 16% до закриття торговельних майданчиків.
Зростання спостерігалося і по акціях інших енергетичних компаній, включаючи американського нафтового гіганта ExxonMobil (+0,78%), і його конкурентів ConocoPhillips (+0,87%) і Chevron (+0,57%). Котирування акцій нафтосервісних підприємств Halliburton Co. і Schlumberger на закритті сесії збільшилися 0,57% і 0,56% відповідно.
Стежили учасники ринку і за розвитком подій навколо французької фармацевтичної корпорації Sanofi-Aventis SA і її американського конкурента Genzyme. У ЗМІ активно мусуються чутки про те, що компанії вже довгий час обговорюють умови можливої угоди щодо купівлі французьким гігантом Genzyme, а також імовірність підвищення пропозиції з колишніх 18,5 млрд дол. до 19,2 млрд дол Ринок відреагував на дані повідомлення зростанням вартості цінних паперів Genzyme на 0,84%.
Успішно склався день і для акцій американської багатопрофільної компанії Loews Corp., Що відзвітувався напередодні про свої фінансові результати. Котирування акцій Loews виросли на 4,5%, після того як компанія повідомила про чистий прибуток на акцію за підсумками IV кварталу 2010 р. у розмірі 1,17 дол., що перевищило прогнози аналітиків на цілих 34%.
Крім того, американський виробник іграшок і один зі світових лідерів в області виробництва товарів для дитячого та сімейного відпочинку - Hasbro Inc. повідомив про квартальний прибуток на акцію в IV кварталі 2010 р. на рівні 0,99 дол., що також перевершило консенсус-прогнози на рівні близько 0,95 дол. акція. У результаті котирування акцій Hasbro виросли на 1,81%.
За підсумками торгів 7 лютого індекс Dow Jones підвищився на 69,48 пункту (+0,57%) - до 12161,60 пункту, індекс S & P збільшився на 8,18 пункту (+0,62%) - до 1319,05 пункту, а індекс Nasdaq - на 14,69 пункту (+0,53%), склавши 2783,99 пункту.