ua en ru

Фондові торги в США відкрилися впевненим зростанням провідних індексів на тлі корпоративних новин

Фондові торги в США відкрилися 10 вересня 2013 впевненим зростанням провідних індексів на тлі корпоративних новин, які повели на задній план ситуацію навколо Сирії . Зокрема , в центрі уваги інвесторів сьогодні буде презентація компанії Apple в Купертіно, на якій, як очікується, будуть представлені оновлені моделі популярних смартфонів iPhone , в тому числі більш дешева версія . Захід стартує о 20:00 . Напередодні презентації акції Apple торгуються в невеликому "мінусі" (-0,7 %).

Трейдери активно відігравати новину про прийдешні перестановки в складі провідного фондового індексу Dow Jones Industrial Average ( DJIA ). Керуюча індексом компанія S & P Dow Jones Indices оголосила перед відкриттям торгів у США , що з 23 вересня 2013р. у розрахункову базу DJIA увійдуть акції виробника спортивного одягу і взуття Nike , платіжної системи Visa і банку Goldman Sachs , які замінять у складі індексу папери алюмінієвої корпорації Alcoa, IT -компанії Hewlett -Packard (HP ) і фінансового гіганта Bank of America . На цьому тлі акції Nike з початку сесії подорожчали на 1,8 %, Visa - на 2,3 % , а Goldman Sachs - на 3,1%.

Акції McDonald's Corp. підросли на 0,4 %, після того як найбільша в світі мережа ресторанів швидкого харчування відзвітувала про зростання зіставних продажів компанії за серпень 2013р. на 1,9 % (проти консенсус- прогнозу Уолл -стріт в 0,3 % зростання ).

Глобальна напруженість навколо Сирії трохи ослабла після того, як Росія виступила з пропозицією до Дамаску передати хімічну зброю під міжнародний контроль з метою його подальшого знищення. Міністр закордонних справ Сирії Валід аль - Муаллем сьогодні заявив, що Дамаск приймає російське пропозицію. Однак поки не ясний механізм практичної реалізації цього плану, і Франція і Великобританія ставляться до нього з неабиякою часткою скептицизму. Проте ініціатива Росії віддаляє можливу військову операцію США в Сирії на невизначений термін.

Станом на 17:50 індекс Dow Johnes підвищився на 114,77 пункту ( +0,76 %) - до 15177,89 пункту , індекс S & P виріс на 11,31 пункту ( +0,68 %) - до 1683,02 пункту , індекс Nasdaq піднявся на 21,19 пункту ( +0,57 %) - до 3727,37 пункту.