ua en ru

Фондові торги в США відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися підвищенням провідних індексів. Позитивним фоном служать як корпоративні новини, так і зростання цін на сировину. Останнім часом аналітики відзначають значний вплив "нафтових", "золотих" і інших сировинних ф'ючерсів на хід торгів, повідомляє РБК.

Зокрема, завдяки підйому цін на американські "нафтові" ф'ючерси Light Sweet котирування провідних нафтогазових компаній пішли вгору. Так, акції Chevron подорожчали на 1,4%, а її конкурентів ConocoPhillips і ExxonMobil - на 1,2% і 0,9% відповідно.

Позитивна динаміка спостерігається і в технологічному секторі, це пов'язано з корпоративними новинами. Основним двигуном зростання стала компанія Dell, чистий прибуток якої за підсумками I кварталу 2011-2012 фінансового року, який закінчився 29 квітня 2011 р., зросла в 2,8 рази - до 945 млн дол. На цьому тлі вгору пішли котирування її конкурентів. Акції таких компаній, як Intel і Apple, зросли в ціні на 1% і 0,8% відповідно.

У той же час корпоративні новини на сьогоднішній сесії роблять і негативний вплив на ринок акцій. Велика компанія з виробництва офісного приладдя Staples сьогодні опублікувала свій звіт за підсумками I кварталу 2011 р. Не дивлячись на зростання обсягу продажів і чистого прибутку, результати виявилися значно нижчими за очікування аналітиків. Разом з несприятливим прогнозом компанії щодо доходів за рік, що залишився це негативно відбилося на її котируваннях: папери впали в ціні на 14,3%.

Також трейдери стримують активність через новопосталих побоювань щодо розвитку американської економіки. Як відзначають експерти, після виходу останньої макроекономічної статистики гравців ринку всерйоз засумнівалися у відновленні економіки країни після періоду рецесії. Крім того, як і раніше непростий залишається ситуація і в Європі, що також не додає оптимізму. На негативному тлі акції основних представників фінансового сектора пішли в "мінус": котирування Bank of America і Citigroup опустилися на 0,9%, а їх конкурентів Wells Fargo і JPMorgan Chase - на 0,6%.

Станом на 17:40 індекс Dow Jones підріс на 8,32 пункту (+0,07%) - до 12487,90 пункту, індекс S & P підвищився на 5,32 пункту (+0,40%) - до 1334,30 пункту , а індекс Nasdaq підвищився на 13,57 пункту (+0,49%) - до 2796,78 пункту.