ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 7 березня переважним зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 7 березня 2011 р. переважним зростанням провідних індексів. Учасники ринку сьогодні продовжують пильно спостерігати за розвитком ситуації на Близькому Сході і в Північній Африці, боячись перебоїв з постачаннями чорного золота на світовий ринок. Тим не менш, активності на ринку сприяє велика кількість корпоративних новин з американського ринку, а також заклик чергового глави Федерального резервного банку покласти край програмі кількісно пом'якшення ФРС США з викупу держоблігацій на 600 млрд дол., передає РБК.
Успішно складається перший день чергової торгового тижня для представників енергетичного сектора Нового світу. Підтримку акціям нафтових компаній надає нафту, дорожчає на світових торгових майданчиках. Так, американська легка нафта з початку дня продовжує дорожчати, і хоча ціни на ф'ючерси злегка знизилися в останні години, барель "чорного золота" продовжує торгуватися поблизу позначки в 105 дол У результаті котирування Exxon Mobil ростуть на 0,98%, ConocoPhillips і Chevron - на 0,93% і 0,76%, а Occidental Petroleum - на 1,73%.
Зміцнюють свої позиції на ринку і гірничодобувні компанії США. Тут активності гравців сприяють зростання цін на золото і промислові метали. На відкритті торгових майданчиків акції алюмінієвого гіганта Alcoa дорожчають на 0,94%, а золотодобувних Newmont Mining і Barrick Gold - на 0,7% і 0,9% відповідно. Крім того, в "зеленій зоні" проходять торги для мідьовидобувної Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. Котирування зросли на 0,8% на тлі заяви керівництва Freeport-McMoRan про те, що останні великі зсуви в Індонезії не нашкодили бізнесу компанії в регіоні.
Зростанням котирувань відзначилася сьогодні і міжнародна мережа кав'ярень Starbucks. Інвестори з оптимізмом сприйняли заяви голови компанії Говарда Шульца про те, що Starbucks не збирається підвищувати ціни на свою продукцію. Додатковим стимулом для зростання котирувань компанії стало рішення банку Morgan Stanley підвищити рекомендації по акціях Starbucks до "вище ринку" з "на рівні ринку".
Не оминули учасники ринку і новина про те, що рада директорів найбільшого в світі виробника препаратів для лікування генетичних захворювань Genzyme Corp. рекомендував сьогодні всім своїм акціонерам схвалити операцію з французькою фармкорпорацій Sanofi-Aventis SA. Нагадаємо, що Sanofi-Aventis купує Genzyme Corp. за 20,1 млрд дол. Трейдери позитивно відреагували на заклик керівництва Genzyme - акції компанії дорожчають на 0,3%.
Також активності на ринку сприяє ще одна угода з розряду M & A - сьогодні стало відомо про покупку американським виробником жорстких дисків Western Digital Corp. свого японського конкурента Hitachi Ltd. за 4,3 млрд дол Трейдери з великим оптимізмом поставилися до даної новини, в результаті чого котирування Western Digital злетіли більш ніж на 17%.
Станом на 17:18 індекс Dow Jones підвищився на 41,32 пункту (+0,34%) - до 12211,20 пункту, індекс S & P - на 3,24 пункту (+0,25%) - до 1324,39 пункту , а індекс Nasdaq знизився на 3,50 пункту (-0,13%) - до 2781,17 пункту.