ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 2 березня незначним зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 2 березня 2011 р. незначним зростанням провідних індексів. Трейдери сьогодні з оптимізмом чекають виходу "Бежевої книги" - економічного огляду Федеральної резервної системи (ФРС) США. Певний позитив на ринок внесли дані агентства ADP за рівнем зайнятості в приватному секторі за лютий ц.р.: організація зафіксувала зростання числа зайнятих у США на 217 тис. чоловік при прогнозі зростання на 189 тис., повідомляє РБК.

Стримуючим фактором для трейдерів стали слова глави Федерального резервного банку (ФРБ) Канзасу Томаса Хоенінга, який запропонував Федрезерву підвищити ключову облікову ставку з діапазону 0-0,25% річних до 1%. Він аргументував свою пропозицію зміцненням національної економіки. Більш того, глава ФРБ Канзаса порадив ФРС дати ринку час "переварити" подібні зміни, після чого знову підвищити ставку - на цей раз до 2%.

У перші години торгової сесії найбільші представники банківського сектору США демонструють позитивну динаміку котирувань. Так, акції Bank of America дорожчають на 0,72%, а фінансової корпорації Citigroup - на 0,77%. Певне зростання спостерігається по паперах Wells Fargo & Co. (+0,2%), А також Morgan Stanley і JPMorgan Chase & Co., Котирування яких зросли на 0,6% і 0,24% відповідно. Папери оператора кредитних карт Visa дорожчають на 1,9%.

Зростанням на 3,3% стартували акції інтернет-пошукача Yahoo на тлі повідомлень про те, що американська компанія незабаром може досягти угоди з продажу 35% акцій в однойменному японському підприємстві. Планується, що покупцем в угоді виступить інший "пайовик" Yahoo Japan Corp. - Фінансова корпорація Softbank.

Без особливої ейфорії сприйняли учасники ринку і новина про те, що компанія Apple представила громадськості другу версію знаменитого планшетного комп'ютера - iPad 2. Акції "яблучної" компанії відкрилися сьогодні в "плюсі" всього на 0,25%.
"У мінусі" стартували торги для американської страхової компанії MetLife, папери якої впали в ціні на 4,4%. Трейдери без особливого позитиву сприйняли рішення страховика наростити ліквідність для купівлі частини бізнесу American International Group за рахунок публічного розміщення майже 147 млн нових акцій. Втім, котирування самої AIG підвищуються на 1,9%.

Станом на 17:24 індекс Dow Jones підвищився на 15,82 пункту (+0,13%) - до 12073,80 пункту, індекс S & P - на 1,28 пункту (+0,10%) - до 1307,61 пункту , а індекс Nasdaq - на 7,27 пункту (+0,27%) - до 2744,68 пункту.