ua en ru

Фондові торги в США 9 березня відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 9 березня 2011г. відкрилися зниженням провідних індексів. Акції більшості американських компаній торгуються на негативній території із-за чергового підвищення цін на нафту після повідомлень про вибухи недалеко від нафтопереробних заводів в Лівії, повідомляє РБК.
На цьому фоні в лідери спаду вийшов сировинний сектор США, а саме металургійні компанії. Акції таких провідних представників, як медедобывающая Freeport-McMoRan і виробник алюмінію Alcoa, подешевшали на 1,7% і 1,3% відповідно.
На негативному фоні також несприятливо відкрилися торги і для фінансового сектора США. Котирування Bank of America і J.P.Morgan Chase опустилися на 0,8% і 0,4% відповідно, а їх конкурентів Citigroup і Wells Fargo - на 0,1%.
У нафтовому секторі спостерігається змішана динаміка. На загальному негативному фоні нафтогазові ExxonMobil і Chevron демонструють спад акцій на 1% і 0,5% відповідно, тоді як завдяки підвищенню цін на нафту подорожчали коштовні папери нефтесервисной Halliburton - на 0,7%.
Сприятливо складаються торги для американських ритейлеров на тлі опублікованого в 18:00 мск доповіді Міністерства торгівлі по товарних запасах на складах оптової торгівлі в січні 2011 р. За звітний період показник виріс на 1,1%, що перевершило чекання аналітиків, які прогнозували зростання на 1%. Котирування провідних представників сектора, Wal-Mart і Macy's, додали 0,5% і 0,1% відповідно.
Також позитивно на хід торгів впливають деякі корпоративні новини. Зокрема, акції Suntech Power Holdings, одного з лідерів в області сонячної енергетики, подорожчали на 2,9% після публікації квартального звіту. Результати компанії за IV квартал 2010 р. значно перевершили прогнози аналітиків, при цьому Suntech підтвердила прогноз на 2011 р. на колишньому рівні, який також знаходиться вищим за чекання експертів.
Відзначимо, що торги проходят на змішаному зовнішньому фоні: ринки акцій Європи відкрилися сьогодні в "мінусі", в той же час японський Nikkei виріс на 0,65%. Попередню торгівельну сесію американські біржові індикатори завершили на позитивній території. Сприятливому настрою інвесторів сприяло ослабіння тиску на ціни на нафту, а також заяви головного виконавчого директора Bank of America Брайана Мойнахана про те, що банк може отримувати щорік від 35 млрд дол. до 40 млрд дол. Прибутку до оподаткування.
За станом на 17:08 за Києвом індекс Dow Jones знизився на 11,05 пункту (-0,09%) - до 12203,33 пункту, індекс S&P - на 4,57 пункту (-0,35%) - до 1317,25 пункту, а індекс Nasdaq - на 14,88 пункту (-0,53%) - до 2750,09 пункту.