ua en ru

Фондові торги в США 8 серпня завершилися підвищенням основних індексів

Фондові торги в США 8 серпня 2013 р. завершилися підвищенням провідних індексів після публікації даних по американському ринку праці. Кількість вимог з виплати допомоги з безробіття за звітний тиждень виросла на 5 тис., але незважаючи на це показник залишився на рівні 333 тис., близькому до п'ятирічного мінімуму.

При цьому аналітики чекали, що показник підвищиться до 339 тис. вимог.

Статистика по ринку праці має найважливіше значення для фондових ринків, оскільки є чинником, на підставі якого Федеральна резервна система США коригує монетарну політику, до якої прикута пильна увага аналітиків на тлі планованого згортання програми "кількісного пом'якшення".

Оптимізму інвесторів сприяли і дані по китайському торговому балансу, які виявилися кращими за очікування аналітиків і підтвердили сприятливий прогноз для гірничодобувної галузі на тлі прогнозованого підвищення ціни на метали у зв'язку із зростаючим попитом з боку найбільшої економіки світу,.

За підсумками сесії горнодобитчікі вийшли в число лідерів у плані підвищення котирувань. Так, папери диверсифікованої Cliffs Natural Resources Inc. і золотодобувної Newmont Mining Corp. злетіли в ціні до моменту закриття майже на 9%, чому сприяло підвищення цін на золото.

Папери виробника електрокарів Tesla Motors виросли в ціні на 14%, після того як компанія повідомила про перевершив очікування експертів обсязі поставок дилерам.

У той же час на негативній території торги завершилися для телекомунікаційної корпорації AT & T Inc., Котирування акцій якої знизилися на 0,8% на тлі загального зниження сектора в складі індексу "широкого ринку" S&P 500.

Котирування паперів американського банку JPMorgan Chase & Co. втратили 0,9% через неофіційною інформацією, що влада США почала розслідування відносно банку за звинуваченням у відмиванні грошей. Слідство ведеться Управлінням контролера по грошовому обігу - незалежним відділом Міністерства фінансів США. На даному етапі невідомий масштаб передбачуваних порушень з боку банку і можлива сума штрафів.

За підсумками торгової сесії 8 серпня індекс Dow Jones підвищився на 27,65 пункту (+0,18%) - до 15498,32 пункту, індекс S&P - на 6,57 пункту (+0,39%) - до 1697,48 пункту , індекс Nasdaq - на 15,15 пункту (+0,41%) - до 3669,12 пункту.