ua en ru

Фондові торги в США 8 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 8 серпня очікується підвищення провідних індексів після публікації даних по американському ринку праці. Кількість вимог з виплати допомоги з безробіття за звітний тиждень виросло на 5 тис. вимог, але незважаючи на це показник залишився на рівні 333 тис., близьким до п'ятирічного мінімуму. При цьому аналітики чекали, що показник підвищиться до 339 тис. вимог.

Статистика по ринку праці має найважливіше значення для фондових ринків, оскільки є чинником, на підставі якого Федеральна резервна система США коригує монетарну політику.

Спад в ході попередніх торгових сесій був викликаний коментарями низки представників Федеральної резервної системи США щодо термінів згортання програми скупки активів. Так, глава Федерального резервного банку Атланти Девід Локхарт сказав, що про початок згортання програми "кількісного пом'якшення" може бути оголошено за підсумками будь-якого з трьох, що залишилися до кінця року засідань Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC). Іншими словами, ФРС може почати знижувати обсяги програми скупки активів вже у вересні 2013 р.

Особливий інтерес трейдерів в ході сьогоднішньої сесії забезпечений ритейлу у зв'язку із звітом Costco Wholesale Corp., Що публікує квартальні результати раніше конкурентів. Компанія повідомила, що зіставні продажі зросли на 4% у липні 2013 р., хоча аналітики очікували більш значного зростання показника (на 5%). На цьому тлі акції компанії на відкритті торгів впали в ціні на 1,02%.

Слідом за ним спадну динаміку продемонстрували котирування більш дрібних конкурентів - Price Smart (-0,12%) і Target Corp. (-0,32%).

Дисконтний сервіс Groupon відзвітував про обсяг продажів, що перевершив очікування експертів, що сприяло різкому зростанню вартості акцій компанії на відкритті торгової сесії на 25,56%.

Папери виробника електрокарів Tesla Motors виросли в ціні на 14,15% після того, як компанія повідомила про перевершив очікування експертів обсязі поставок дилерам.

Станом на 17:37 мск індекс Dow Jones підвищився на 83,02 пункту (+0,54%) - до 15553,69 пункту, індекс S & P - на 8,46 пункту (+0,51%) - до 1699,53 пункту, індекс Nasdaq - на 17,64 пункту (+0,48%) - до 3671,89 пункту.