ua en ru

Фондові торги в США 6 червня відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 6 червня відкрилися пониженням провідних індексів на тлі оприлюдненої макроекономічної статистики. Раніше сьогодні Міністерство праці США оприлюднило дані по рівню безробіття в червні 2012 р.: показник не змінився в порівнянні з показником попереднього місяця і склав 8,2%, як і чекали аналітики. В той же час кількість робочих місць у несільскогосподарських галузях економіки країни в червні 2012 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросло на 80 тис., що виявилося гіршим за прогнози аналітиків, що чекали приросту на 90 тис. місць (за даними Reuters).

На цьому фоні експерти знов заговорили про те, що Федеральній резервній системі США доведеться піти на третій раунд кількісного пом'якшення в рамках підтримки економічного зростання. Нагадаємо, що за підсумками останнього засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) представники ФРС США утрималися від цього кроку, обмежившись збільшенням програми по викупу облігацій Operational Twist і її продовженням до кінця 2012 р.

Тим часом напередодні Європейський центробанк (ЄЦБ), Банк Англії і Банк Китаю одночасно пом'якшили свою монетарну політику.
На тлі невтішних даних по американському ринку праці в "мінусі" на відкритті торгів опинилися крупні компанії, залежні від стану світової економіки, зокрема представники фінансового сектору і крупні сировинні і промислові компанії.

Так, котирування акцій банків Bank of America, Citigroup, J.Р.Мorgan Chase і Morgan Stanley опустилися на 1,15%, 0,78%, 1,51% і 1,93% відповідно. Знижуються і котирування паперів нафтогазових компаній США, включаючи лідерів сектору ExxonМobil, Chevron і ConocoРhillips (їх капіталізація скоротилася на 1,33%, 1,23% і 1,66% відповідно).

Певний негативний фон торгам забезпечують і заяви глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, що попередила про намір МВФ знизити економічні прогнози для низки країн, оскільки економічна статистика із США, Європи і крупних ринків, що розвиваються, в останні місяці стабільно погіршувалася. МВФ опублікує доповідь "Перспективи розвитку світової економіки" 16 липня ц.р.

Котирування паперів крупної американської інвестиційної компанії KKR знизилися на 1,28% на тлі інформації про те, що компанія планує придбати німецького виробника посуду WMF за 587 млн євро.

Станом на 16:56 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 133,36 пункту (-1,03%) - до 12763,31 пункту, індекс S&Р - на 14,11 пункту (-1,02%) - до 1353,80 пункту, індекс Nasdaq - на 33,83 пункту (-1,15%) - до 2942,12 пункту.

Нагадаємо, ринок акцій в США 6 липня закрився падінням провідних індексів.