ua en ru

Фондові торги в США 6 серпня відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 6 серпня відкрилися зниженням провідних індексів: інвестори "взяли паузу" після насичених попередніх торгових сесій, коли американські біржі зросли до рекордних значень на тлі публікації даних по ринку праці.

Негативний напрямок бірж задало заяву представника Федеральної резервної системи США - голови банку ФРС Атланти Денніса Локхарта, зроблене в інтерв'ю американським ЗМІ. Інвестори чекали натяків на конкретні терміни згортання програми кількісного пом'якшення після того, як голова ФРС Бен Бернанке сказав, що це відбудеться "пізніше в цьому році". За словами Д.Локхарт, ФРС може почати знижувати обсяги програми скупки активів вже у вересні 2013 р.

Пізніше сьогодні виступить ще один представник ФРС - глава Федерального резервного банку Чикаго Чарльз Еванс, який може підтвердити інформацію Локхарта.

Деяку підтримку ринку надають корпоративні новини. Так, акції медіакомпанії Walt Disney ростуть в ціні на 0,8% після публікації фінансових результатів за II квартал 2013 р. Котирування паперів компанії демонструють найпомітніший зростання в складі індексу "блакитних фішок" Dow Johnes.

Високотехнологічні компанії відзначилися зниженням котирувань після того, як аналітики Credit Suisse знизили рекомендації по акціях найбільшого гравця галузі IBM. В результаті акції компанії опустилися в ціні на 2,15% і потрапили в ранг "аутсайдерів" у складі Dow Johnes. Слідом за IBM на негативній території торги стартували для соціальної мережі Facebook (-0,61%), Intel Corp. (-0,5%), Microsoft (-0,52%).

Більш ніж на 5% зросли на відкритті котирування паперів видання Washington Post. Раніше глава найбільшого інтернет-магазину Amazon.com Джефф Безос купив одну з найбільш шанованих в США газет Washington Post за 250 млн дол. готівкою, Amazon.com в угоді не брав участі. Попереднім власником Wasnington Post була сім'я Грем. Тепер газета і компанія Washington Post Company, якій належить цілий ряд регіональних видань, будуть перебувати в 100-процентній власності Безоса.

Станом на 18:00 мск індекс Dow Jones знизився на 82,71 пункту (-0,53%) - до 15529,42 пункту, індекс S & P - на 5,71 пункту (-0,34%) - до 1701,27 пункту, індекс Nasdaq - на 13,92 пункту (-0,38%) - до 3679,97 пункту.