ua en ru

Фондові торги в США 4 листопада закрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 4 листопада 2011 р. закрилися пониженням провідних індексів на пануючої тоді невизначеності навколо перспектив подолання грецької політичної кризи, що ставило під сумнів членство обтяженої боргами країни в зоні євро і Євросоюзі.
Після закриття торгів - 5 листопада ц. р. - грецький парламент проголосував проти розпуску уряду прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу і призначення дострокових виборів. У своїй промові перед Законодавчими зборами напередодні голосування Папандреу заявив, що виступає за створення коаліційного уряду. Після консультації представників правлячої партії і опозиції сторони домовилися, що дострокові вибори відбудуться в середині лютого 2012 р.
В лідери падіння за підсумками торгів вийшли акції представників фінансового сектору: папери Jefferies Group Inc. подешевшали на 18% на тлі посилювання європейських інвестиційних ризиків; котирування Bank of America Corp. (BAC) і JРМorgan Chase & Co. просіли більш ніж на 7,4%.
Ринкова капіталізація одного з найбільших в США рітейлерів одягу Abercrombie & Fitch Co. зменшилася на 24% після зниження обсягу продажів в III кварталі ц.р. в Європі.
У мінусі завершили торги також акції сировинних і енергетичних компаній: папери найбільшого в США виробника алюмінію - Alcoa Inc. - знизилися в ціні на 5,5%, першого в світі за величиною активів енергетичного концерну Exxon Mobil Corp. - на 3,6%.
Котирування одного з провідних представників сектору сонячної енергетики Suntech Power Holdings Co. просіли на 11%; цінні папери найбільшого в світі виробника плівкових елементів для сонячних батарей First Solar Inc. подешевшали на 8,2%.
За підсумками торгів 4 листопада індекс Dow Jones знизився на 61,23 пункту (-0,51%) - до 11983,20 пункту, індекс S&Р - на 7,92 пункту (-0,63%) - до 1253,23 пункту, індекс Nasdaq - на 11,82 пункту (-0,44%) - до 2686,15 пункту.