ua en ru

Фондові торги в США 30 липня закрилися незначним зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 30 липня 2012 р. закрилися незначним зниженням провідних індексів напередодні намічених на цей тиждень засідань Федеральної резервної системи (ФРС) США і Європейського центрального банку (ЄЦБ), на яких, як очікується, можуть бути оголошені нові заходи зі стимулювання економіки. Кульмінацією стане 1 серпня 2012 р., коли комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США за підсумками дводенного засідання оголосить про своє рішення по рівню базової облікової ставки.
В ході сесії інвестори поводилися стримано, і ринок "охолоджувався" після дводенного ралі.

Зниження котирувань банку J.Р.Мorgan Chase на 2% на тлі пониження аналітиками Deutsche Bank рекомендацій по акціях компанії сприяло переходу індексу Dow, в розрахункову базу якого входить кредитна організація, на негативну територію. Дане пониження рекомендацій аналітиками стало першим для J.Р.Мorgan Chase, після того як банк повідомив про втрати в трейдинговому підрозділі, що виявилося неприємним сюрпризом для більшості експертів і породило хвилю питань, пов'язаних з управлінням ризиками в компанії.

Котирування акцій соціальної мережі Facebook завершили сесію зниженням на 2,3%, при цьому капіталізація компанії скоротилася до мінімального рівня з моменту виходу на IPO (первинне публічне розміщення акцій). Оприлюднені раніше фінансові результати компанії опинилися на рівні прогнозів Уолл-стріт, але продемонстрували зниження виручки і не сприяли формуванню чітких прогнозів для Facebook на майбутнє.

Акції телекомунікаційної компанії AТ&Т подорожчали на 0,8% після повідомлення про збільшення обсягу програми зворотного викупу акцій на 300 млн цінних паперів (що відповідає 5% від акціонерного капіталу компанії, що знаходиться в обігу).

Не обійшли своєю увагою аналітики і операцію між інжиніринговою Shaw Group (акції якої злетіли в ціні на 55%) і Chicago Bridge & Iron, яка погодилася купити Shaw за 3 млрд дол.

За підсумками торгової сесії індекс Dow Jones знизився на 2,65 пункту (-0,02%) - до 13073,01 пункту, індекс S&Р - на 0,67 пункту (-0,07%) - до 1385,30 пункту, індекс Nasdaq - на 12,25 пункту (-0,41%) - до 2945,84 пункту.

Нагадаємо, американський ринок акцій 27 липня закрився зростанням основних індексів.