ua en ru

Фондові торги в США 3 червня закрилися незначним підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 3 червня закрилися незначним підвищенням провідних індексів, повідомляє РБК. Неоднозначний вплив на ринок в ході торгової сесії надавали опубліковані статистичні дані з економіки США. Міністерство праці США представило звіт, згідно якому число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за минулий тиждень знизилося на 10 тис. і склало 453 тис. Не дивлячись на те, що аналітики чекали значення цього показника на рівні 450 тис., в цілому зниження звернень за допомогою з безробіття вже другий тиждень підряд надає позитивний вплив на учасників ринку.

Напередодні були також опубліковані дані з продуктивності праці в США в I кварталі 2010 р.: показник, за остаточними даними, з урахуванням сезонних коливань виріс на 2,8% в порівнянні з попереднім кварталом при прогнозі зростання цього показника на 3,4%. Крім цього, Міністерство торгівлі США повідомило про зростання обсягу промислових замовлень в країні в квітні 2010 р. на 1,2% в порівнянні з попереднім місяцем (прогноз - зростання на 1,8%).

Дана статистика зробила вплив на зміну котирувань провідних американських банків, які пішли в "мінус": акції Bank of America Corp., Morgan Stanley і Wells Fargo & Co. подешевшали на 0,5%, 1,2% і 1,1% відповідно, папери Goldman Sachs - на 0,5%. Один лише Citigroup продемонстрував висхідну динаміку котирувань: папери цієї кредитної організації піднялися в ціні на 1%.

В той же час підтримку ринку надав високотехнологічний сектор, що завершив торгову сесію в істотному "плюсі": акції Microsoft Corp. додали в ціні 1,5%, Google Inc. - 2,5%, Yahoo! Inc. - 1,6%, eBay - 4,4%. Зазначимо, що всі вищезазначені компанії входять до складу індексу Nasdaq, який за підсумками торгів 3 червня виріс на 0,96%.

Певний вплив на хід торгів надало офіційне оголошення про розрив операції між британським страховиком Prudential і американською страховою групою American International Group (AIG) з покупки азіатського бізнесу AIG із страхування життя - American International Assurance (AIA) - за 35,5 млрд дол. На тлі цієї інформації котирування AIG піднялися на 0,4%.

Акції американської нафтогазової Noble Energy подорожчали на 5,4%, після того, як компанія оголосила про те, що згодна продати частину непрофільних активів на суму 550 млн дол. Згідно власному прогнозу Noble Energy, річне зростання обсягів виробництва компанії впродовж подальших 5 років складе 10%.

За підсумками торгів 3 червня 2010 р. індекс Dow Jones підвищився на 5,74 пункту (+0,06%) - до 10255,28 пункту, індекс S&P - на 4,45 пункту (+0,41%) - до 1102,83 пункту, індекс Nasdaq - на 21,96 пункту (+0,96%) - до 2303,03 пункту.