ua en ru

Фондові торги в США 29 листопада завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 29 листопада 2011 р. завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів після виходу макроекономічної статистики, що підбадьорила інвесторів. Напередодні дослідницька організація Conference Board опублікувала доповідь, в якій повідомила, що індекс споживчої довіри в США в листопаді 2011 р. підвищився до 56,0 пункту в порівнянні з 40,9 пункту в жовтні 2011 р. (аналітики чекали, що значення індексу складе 46,5 пункту). Позитивні новини прийшли також з Брюсселя (Бельгія), де міністри фінансів зони євро схвалили збільшення кредитоспроможності Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), не виключивши при цьому звернення по допомогу до Міжнародного валютного фонду (МВФ). Міністри домовилися, що фонд страхуватиме 20-30% ризику можливих втрат приватних інвесторів при їх вкладеннях в нові випуски суверенних облігацій проблемних країн, таких як Іспанія або Італія. Крім того, вони запропонували створити співінвестиційні фонди (з об'єднаним приватним і державним капіталом), які викуплятимуть суверенні облігації на первинному і вторинному ринках.
За підсумками торгів акції нафтової компанії ExxonМobil Corp. подорожчали на 1,4%, прискорюючи продажі в енергетичному секторі, зростанню капіталізації якого сприяло підвищення котирувань нафти.
Папери інтернет-компанії Yahoo! виросли в ціні на 2,3%: раніше інформовані джерела повідомили, що приватний фонд Thomas H.Lee Partners має намір зробити оферту операторові інтернет-пошукача. Ринкова капіталізація найбільшої американської IT-компании Hewlett-Рackard Co. (HP) збільшилася на 1,4% у зв'язку з тим, що аналітики RBC Capital Markets підвищили оцінку акцій компанії.
У мінусі за підсумками сесії опинилися котирування акцій компаній фінансового і технологічного секторів. Так, акції Bank of America Corp. подешевшали на 3,2%. Папери авіаційного холдингу AMR Corp. знизилися в ціні на 84%: напередодні материнська компанія авіаперевізників American Airlines, Executive Airlines і Eagle Aviation Services подала до суду Нью-Йорка заяву про банкрутство. Папери конкурентів компанії - United Continental Holdings Inc. і Delta Air Lines Inc. виросли в ціні на 6,3% і 5% відповідно.
За підсумками торгів 29 листопада 2011г. індекс Dow Jones підвищився на 32,62 пункту (+0,28%) - до 11555,63 пункту, індекс S&Р піднявся на 2,64 пункту (+0,22%) - до 1192,55 пункту, а індекс Nasdaq опустився на 11,83 пункту (-0,47%) - до 2515,51 пункту.