ua en ru

Фондові торги в США 28 жовтня відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 28 жовтня 2011р.відкрилися пониженням провідних індексів.Інвестори вирішили зафіксувати прибуток після спостерігався напередодні ралі.
Оптимізму учасникам ринку додав директор Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) Клаус Реглінг, який під час візиту в Китай заявив, що, незважаючи на похмурі перспективи участі Китаю у фінансуванні EFSF, Європа розраховує, що Пекін продовжить купувати облігації проблемних країн зони євро. Підтримку індикаторами продовжують надавати підсумки саміту країн Євросоюзу, присвяченого вирішенню кризи в єврозоні. За підсумками зустрічі європейські лідери погодили деталі плану виходу з кризи. У тому числі глави країн ЄС досягли угоди з приватними кредиторами про добровільну списання 50% від суми боргу по грецьких облігаціях і домовилися збільшити EFSF до 1 трлн євро.
Акції золотодобувної компанії Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. подешевшали на 1,3% на тлі зниження цін на сировинні товари.
Котирування Whirlpool Corp. опустилися на 12%, після того як виробник побутової електротехніки повідомив про скорочення 5 тис. робочих місць (що відповідає 10% персоналу компанії) в рамках програми з оптимізації бізнесу та зниження витрат.Компанія змушена йти на ці кроки на тлі зниження попиту на продукцію при зростанні цін на вихідні матеріали, використовувані при виробництві побутової техніки.
Найбільша за капіталізацією китайська інтернет-компанія Baidu Inc. додала в свій актив 6,8%; чистий прибуток оператора самого популярного в Піднебесній інтернет-пошукача в III кварталі ц.р. зросла більш ніж на 80%. Папери її конкурента Tencent Holdings Ltd. виросли в ціні на 1,08%.
Станом на 18:00 мск індекс Dow Jones знизився на 31,78 пункту (-0,26%) - до 12176,77 пункту, індекс S & P - на 6,75 пункту (-0,53%) - до 1277,84 пункту, індекс Nasdaq - на 12,60 пункту (-0,46%) - до 2726,03 пункту.