ua en ru

Фондові торги в США 28 березня завершилися помірним зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 28 березня 2014 р. завершилися помірним зростанням провідних індексів на тлі позитивних макроекономічних новин.

Фондові торги в США 28 березня 2014 р. завершилися помірним зростанням провідних індексів на тлі позитивних макроекономічних новин. Причиною оптимізму інвесторів стали свіжі дані за рівнем споживчих витрат в США, які в лютому виросли на 0,3%, що стало найзначнішим зростанням показника за останні три місяці. Особисті доходи населення в США виросли в лютому на ті ж таки 0,3%, перевершивши очікування аналітиків.

На цьому тижні в центрі уваги інвесторів, у тому числі американських, буде Європа: 3 квітня Європейський центральний банк повинен озвучити своє рішення щодо базової облікової ставки, і експерти вважають, що на цей раз ЄЦБ доведеться прийняти хоч якісь заходи на тлі зростаючих ризиків виникнення дефляції в єврозоні. Показник за попередньою зростання споживчих цін в зоні євро в березні буде опубліковано сьогодні, і аналітики чекають, що зростання його зростання сповільниться в порівнянні з лютим (0,7%) і складе 0,6%.

З корпоративних новин відзначимо фінансову звітність виробника смартфонів Blackberry, який прозвітував про менші, ніж очікували аналітики, збитки за підсумками IV фіскального кварталу. Тим не менш, паперу Blackberry, що подорожчали на відкритті торгової сесії, до її завершення впали у вартості на 7,1%.

Уважно спостерігали інвестори за котируваннями CBS Outdoor Americas - підрозділу по зовнішній рекламі медіаконгломерата CBS Corp. Рекламне агентство успішно дебютувало на Нью-Йоркській фондовій біржі: його акції подорожчали на 5,4%. Вони були оцінені напередодні в 28 дол. за один папір, і CBS Outdoor Americas вдалося залучити в ході IPO більше 3 млрд дол.

Ще одне IPO минулого тижня пройшло менш благополучно: ірландський розробник мобільних ігор King - автор однієї з найбільш популярних мобільних ігор в світі Candy Crush Saga - залучив в ході лістингу близько 500 млн дол., однак його акції сильно подешевшали при дебюті і продовжили падіння 28 березня, втративши в ціні 2,2%.

Також "під прицілом" сьогодні папери ритейлера Wal-Mart: компанія подала позов на 5 млрд дол. проти платіжної системи Visa, звинувативши її у встановленні дуже високих сервісних комісій. У результаті знизилися і котирування Wal-Mart - на 0,2%, і Visa - на 1,7%.

За підсумками торгової сесії 28 березня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 58,83 пункту (+0,36%) - до 16323,06 пункту, індекс S&P піднявся на 8,58 пункту (+0,46%) - до 1857,62 пункту, а індекс Nasdaq - на 4,527 пункту (+0,11%) - до 4155,76 пункту.