ua en ru

Фондові торги в США 28 березня завершилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 28 березня 2011 р. завершилися пониженням провідних індексів, хоча сесія почалася для провідних біржових індикаторів на позитивній території. Торги проходили на швидше негативному інформаційному тлі. У інвесторів все ще зберігаються побоювання у зв'язку з ситуацією на аварійній АЕС "Фукусіма", до яких додається занепокоєння на тлі геополітичної напруженості на Близькому Сході. Крім того, інвестори проявляли стриманість у ході сесії напередодні публікації важливих макроекономічних даних, які вийдуть пізніше протягом цього тижня.

Між тим деякій активності на торгових майданчиках США сприяли новини з області злиття і поглинань, які підтримувалися сприятливою макроекономічною статистикою. Так, Міністерство торгівлі США повідомило напередодні про значне зростання споживчих витрат у лютому 2011 р. - На 0,7% (аналітики прогнозували зростання на 0,6%). У той же час обсяг споживчих доходів за звітний місяць виріс на 0,3% при прогнозі зростання на 0,4%.

Напередодні стало відомо, що провідний японський виробник контрольно-вимірювального обладнання Advantest Corp. підписав остаточну угоду про покупку конкурента з США Verigy Ltd. за 90900 млн ієн (1,1 млрд дол.) Одночасно Verigy відмовилася від угоди по злиттю з американським конкурентом LTX-Credence Corp., Про яку сторони домовилися в листопаді минулого року. На цьому тлі акції Verigy незначно подорожчали (на 0,21%), у той час як папери LTX-Credence Corp. додали в ціні 1,39%. Відзначимо, що обидві компанії входять у розрахункову базу індексу Nasdaq.

У ході сесії "просіли" котирування оператора мережі готелів Marriott International (-6,3%), після того як компанія повідомила, що попит на послуги залишається стабільно високим за кордоном, але на північноамериканському ринку спостерігається лише незначна активність споживачів. В "мінусі" опинилися також котирування конкурента Marriott International - Starwood Hotels & Resorts. Акції цієї компанії подешевшали на 5,7%.

За підсумками торгів 28 березня 2011 р. індекс Dow Jones знизився на 22,71 пункту (-0,19%) - до 12197,88 пункту, індекс S&P - на 3,61 пункту (-0,27%) - до 1310,19 пункту, а індекс Nasdaq - на 12,38 пункту (-0,45%) - до 2730,68 пункту.