ua en ru

Фондові торги в США 28 березня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 28 березня відкрилися підвищенням провідних індексів, хоча інформаційний фон можна назвати скоріше негативним. У інвесторів все ще зберігаються побоювання у зв'язку з ситуацією на аварійній АЕС "Фукусіма" в Японії, до яких додається занепокоєння на тлі геополітичної напруженості на Близькому Сході, повідомляє РБК.

Зовнішній фон торгів також змішаний: японський Nikkei незначно опустився (-0,6%), у той час як європейські індекси продемонстрували несуттєве зростання. На відкритті європейських фондових торгів підтримку ринку надали котирування банківського і високотехнологічного секторів.

Тим часом активності на торгових майданчиках США сприяють сьогодні новини з області злиття і поглинань, які підтримуються сприятливою макроекономічною статистикою. Так, Міністерство торгівлі США повідомило про значне зростання споживчих витрат у лютому 2011 р. - на 0,7% (при прогнозі аналітиків - зростання на 0,6%). У той же час обсяг споживчих доходів за звітний місяць виріс на 0,3% при прогнозі зростання на 0,4%.

Сьогодні стало відомо, що провідний японський виробник контрольно-вимірювального обладнання Advantest Corp. підписав остаточну угоду про покупку конкурента з США Verigy Ltd. за 90,9 млрд ієн (1,1 млрд дол.) Одночасно Verigy відмовилася від угоди по злиттю з американським конкурентом LTX-Credence Corp., Про який сторони домовилися в листопаді минулого року. На цьому тлі акції Verigy незначно подорожчали - на 0,42%, у той час як папери LTX-Credence Corp. втратили в ціні 2,2%.

Ціна на нафту поки стабільна, що однак позначилося негативно на котируваннях нафтогазових компаній США, включаючи Chevron і ConocoPhillips. Їх акції подешевшали на 0,4% і 0,59% відповідно.

Певний вплив на котирування виробника побутової хімії та парфумерії Procter&Gamble може надати інформація про те, що компанії ухвалили рішення підвищити ціни на миючі засоби та мило, реалізовані в КНР, на 15% з наступного місяця, що стане новим викликом для уряду країни на тлі боротьби з інфляцією. Акції Procter & Gamble на відкритті торгів додали в ціні 0,62%.

Станом на 16:39 індекс Dow Jones зріс на 21,76 пункту (+0,18%) - до 12242,35 пункту, індекс S & P - на 2,67 пункту (+0,24%) - до 1317 пунктів, а індекс Nasdaq - на 5,94 пункту (+0,22%) - до 2749,19 пункту.