ua en ru

Фондові торги в США 27 лютого відкрилися боковим рухом індексів

Фондові торги в США 27 лютого відкрилися боковим рухом провідних індексів, чому сприяло як міжнародна напруженість, так і макроекономічний фон.

Фондові торги в США 27 лютого відкрилися боковим рухом провідних індексів, чому сприяло як міжнародна напруженість, так і макроекономічний фон.

Побоювання інвесторів в першу чергу викликає міжнародна обстановка, останнім часом накалившаяся на тлі кризи на Україні. Політиків, рівно як і інвесторів, по всьому світу збентежила інформація про проведення Росією військових маневрів вздовж українського кордону, а також повідомлення про те, що будівлі Верховної ради і Ради міністрів Криму захоплено озброєними людьми і на урядовому будинку піднято російський прапор.

Американські інвестори, як і їх колеги по всьому світу, чекають коментарів нового глави Федерального резерву США Джаннет Йеллен. Сьогодні ввечері Йеллен виступає перед банківським комітетом сенату з піврічним звітом щодо монетарної політики. Виступ, безсумнівно, зробить істотний вплив на настрої біржових гравців по всьому світу.

На фронті макроекономічних новин було опубліковано відразу кілька важливих доповідей. Публікація останніх даних по ринку праці США, а саме щотижневого звіту про кількість первинних вимог щодо виплати допомоги по безробіттю, розчарувала інвесторів. Кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 22 лютого 2014 р. склало 348 тис. заявок. Аналітики прогнозували, що показник складе 335 тис. Обсяг замовлень на товари тривалого користування, тим часом, знизився за підсумками січня на 1% проти зниження на 5,3% (переглянутий показник) місяцем раніше. Аналітики очікували, що показник знизиться на 1,5%.

Котирування рітейлера J.C.Penney взяли відмінний торговий старт, відзначившись підйомом ще в ході pre-market торгів. Поштовхом для них стала заява компанії про прогнозоване зростання продажів в поточному кварталі на 3-5%. Крім того, збитки компанії за IV квартал виявилися нижчими за очікування ринку. Ринкова капіталізація J.C.Penney зросла на 19%. Корпоративна звітність, опублікована раніше, також позитивно позначилася на котируваннях пошукової системи Baidu, чия прибуток і продажі перевершили прогнози. Її папери дорожчають на 0,4%.

До офіційного відкриття торгів результатами фінансової діяльності за квартал поділилися рітейлер Best Buy і мережа універсальних магазинів kohl's.

Best Buy відзвітував про прибуток, що не могло позитивно позначитися на котируваннях. Прибуток від триваючих операцій за IV квартал 2013 фінансового року, що завершився 1 лютого 2014 р. склала 310 млн дол., що еквівалентно 88 центів на акцію компанії. Роком раніше компанія за аналогічний період відзвітувала про чистий збиток у розмірі 461 млн дол. (або 1,36 дол. на акцію). Скоригований прибуток рітейлера склала 1,24 дол. на акцію. Аналітики Thomson Reuters, очікували, що прибуток на акцію компанії склав 1,01 дол. Котирування ростуть на 5,5%.

Котирування kohl's, відзначилися досить скромним зростанням після того, як компанія відзвітувала про зниження прибутку і продажів. Виручка компанії за IV квартал знизилася на 12% - до 6,1 млрд дол. Прибуток за звітний квартал, що завершився 1 лютого, склала 334 млн дол., або 1,56 дол. на акцію компанії, що виявилося нижче аналогічного показника минулого року на рівні 378 млн дол, або 1,66 дол. на акцію. Папери kohl's, тим не менш, дорожчають на 0,9%.

Після завершення торгової сесії свої фінансові звіти оприлюднять Salesforce.com працює в сфері хмарних технологій, і одежний ритейлер Gap.

Станом на 17:27 за київським часом 27 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знижується на 16,99 пункту (-0,10%) - до 16181,42 пункту, індекс S&P падає на 0,31 пункту (-0,02%) - до 1844,57 пункту, а індекс Nasdaq підвищується на 0,55 пункту (+0,01%), до 4292,40 пункту.