ua en ru

Фондові торги в США 26 вересня завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 26 вересня завершилися зростанням провідних індексів, при цьому індекс "блакитних фішок" Dow наголосився найзначнішим зростанням котирувань за місяць. Позитивному настрою американських інвесторів сприяли заяви про те, що європейські лідери зроблять кроки для розв'язанню боргової кризи в регіоні. Зокрема, американський ринок ріс на тлі заяв про те, що для боротьби з кризою в Європі буде створений "спеціальний механізм". Одночасно в Європейському центробанку додали, що кредитна організація не унеможливлює зниження базової облікової ставки.
Помітним зростанням котирувань на цьому фоні наголосився банківський сектор США, який продемонстрував кращі результати у складі індексу "широкого ринку" S&Р 500: папери Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley і J.Р.Мorgan Chase злетіли в ціні на 4,6%, 6,97%, 6,5% і 6,96% відповідно.
В той же час високотехнологічний сектор США дещо просів, що зумовило менш значне зростання індексу Nasdaq за підсумками сесії. Котирування Apple знизилися на 0,3% після повідомлень в кулуарах Уолл-стріт про те, що компанія має намір скоротити виробництво iРad. Одночасно Freescale Semiconductor Holdings знизила прогноз по продажах на поточний квартал. Акції компанії подешевшали на 1%.
Котирування Boeing підскочили на 4,2% на тлі інформації про те, що компанія 25 вересня поставила свій перший "Дрімлайнер" (Boeing 787 Dreamliner) японської авіакомпанії All Nippon Airways.
Відзначимо, що макроекономічна статистика, яка вийшла напередодні в США, помітного впливу на фондовий ринок не надала.
За підсумками торгів 26 вересня індекс Dow Jones підвищився на 272,38 пункту (+2,53%) - до 11043,86 пункту, індекс S&Р - на 26,52 пункту (+2,33%) - до 1162,95 пункту, індекс Nasdaq - на 33,46 пункту (+1,35%) - до 2516,69 пункту.