ua en ru

Фондові торги в США 25 липня закрилися підвищенням провідних індексів на тлі корпоративних новин

Фондові торги в США 25 липня 2013 р. закрилися підвищенням провідних індексів на тлі корпоративних новин. Помітним зростанням котирувань акцій відзначився високотехнологічний сектор, що сприяло підвищенню Nasdaq на 0,71% за підсумками сесії. "Технологічний" біржовий індикатор продемонстрував більш значний ріст, ніж індекси Dow Johnes або S&P 500, на тлі квартальних результатів соціальної мережі Facebook Inc., що перевершили прогнози аналітиків і завдяки яким капіталізація компанії зросла майже на 30%.

Крім того, напередодні відзвітували такі гіганти, як виробник оргтехніки Xerox Corp., хімічна Dow Chemical Co., виробник товарів гігієни Colgate-Palmolive і автомобільний концерн General Motors. В цілому представлені звіти виявилися кращими за прогнози експертів, що задало позитивну динаміку котирувань їх акцій на відкритті торгової сесії і сприяло їх тривалому підвищенні аж до закриття торгів. Так, на тлі оприлюдненої звітності акції Dow Chemical підвищилися в ціні на 1,8%, Colgate-Palmolive - на 1,97%.

Після завершення торгової сесії з'явилися звіти інтернет-магазину Amazon.com Inc. і мережі кав'ярень Starbucks Corp. Напередодні публікації звітності акції Amazon виросли в ціні на 1,5%, проте в рамках продовженої торгової сесії (after hours trading, проходить після завершення регулярних торгів у Нью-Йорку) подешевшали на 2,3%, оскільки звіт компанії не вразив інвесторів. Котирування паперів Starbucks виросли до закриття торгів на 2,34% і продовжили рости ще більш високими темпами на торгах after hours (+5,77%).

Зовнішній фон, на якому проходили торги, не давав серйозних приводів до оптимізму: біржі Європи знижувалися на тлі корпоративної звітності компаній, зокрема квартальних результатів хімічного концерну BASF SE і виробника шин Michelin, котирування акцій яких на відкритті європейської торгової сесії обвалилися на 4,7 % і 5% відповідно. Крім того оприлюднена напередодні макроекономічна статистика виявилася гіршою за прогнози. Так, трейдерів розчарували дані по кількості первинних вимог з виплати допомоги з безробіття за черговий звітний тиждень, після публікації яких біржі пішли переважно в "мінус", хоча і відновилися ближче до кінця сесії, завершивши торговий день на позитивній території.

За підсумками торгів 25 липня індекс Dow Jones підвищився на 13,37 пункту (+0,09%) - до 15555,61 пункту, індекс S&P - на 4,31 пункту (+0,26%) - до 1690,25 пункту, індекс Nasdaq підвищився на 25,59 пункту (+0,71%) - до 3605,19 пункту.