ua en ru

Фондові торги в США 24 жовтня закрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 24 жовтня закрилися підвищенням провідних індексів на тлі фінансової звітності американських компаній. Вплив компаній технологічного сектора виявився настільки високим, що оптимізм інвесторів не був зіпсований навіть сумнівними макроекономічними даними, опублікованими до відкриття торгів. За інформацією Міністерства праці США, кількість первинних вимог з виплати допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 18 жовтня 2013 р., знизилася до 350 тис. проти прогнозу в 340 тис. вимог.

Однак, незважаючи ні на що, позитивний тон торгам продовжувала задавати корпоративна звітність. Так, акції Microsoft, завершили торги легкими втратами(-0,1%) додали в ціні більше 6% в ході after-hours на тлі того, що вже після закриття сесії компанія оприлюднила свій квартальний звіт, де прибуток на акцію склав 0,62 дол., а виручка компанії виросла на 16% - до 18,53 млрд дол. Аналітики очікували, що прибуток на акцію складе 0,54 дол., а виручка за звітний період - 17,8 млрд дол.

Найбільший продавець товарів і послуг через Інтернет компанія Amazon відзвітувала про збитки, які, втім, співпали з прогнозами. Продажі компанії, навпаки, виявилися вищими за очікувані й стали приємним сюрпризом для інвесторів. Акції Amazon після звітності додали в ціні більш ніж 7%. Також вже після закриття торгів компанія Twitter повідомила, що має намір розмістити в рамках запланованого IPO 70 млн акцій вартістю 17-20 дол.

Акції високотехнологічної Apple закрили торги підвищенням на 1,3% після того, як інвестор Карл Ікан повідомив, що нещодавно знову повернувся до розмови з керівником компанії Apple Тімом Куком, де Ікан наполягав на проведенні зворотного скуповування паперів компанії.

В полі корпоративної звітності не менше відзначилися американська диверсифікована інноваційно-виробнича компанія 3M і одна з найбільших в США телекомунікаційних компаній AT&T. Обидві компанії відзвітували про значні прибутки, що перевищили прогноз. Незважаючи на це, акції 3M додали в ціні 0,3%, а котирування AT&T просіли на 1,8% за результатами сесії.

Своєю звітністю порадувала і автомобілебудівна компанія Ford, яка повідомила про виручку на рівні 36,0 млрд дол. і операційний прибуток на акцію в розмірі 0,45 дол. Аналітики очікували, що прибуток на акцію складе 0,37 дол. при виручці в 34,18 млрд дол. Акції Ford додали в ціні 1,4%.

Котирування компанії з виробництва програмного забезпечення Symantec обвалилися на 12,7% на тлі звітності, де прибуток і продажі розійшлися з очікуваннями. Папери американської хімічної компанії Dow Chemical, квартальні прибутки якої виявилися нижче очікуваних, втратили в ціні 1%.

За підсумками торгової сесії 24 жовтня 2013 р. індекс Dow Jones підвищився на 95,88 пункту (+0,62%) - до 15509,21 пункту, індекс S&P виріс на 5,69 пункту (+0,33%) - до 1752,07 пункту, а індекс Nasdaq - на 21,88 пункту (+0,56%) - до 3928,96 пункту.