ua en ru

Фондові торги в США 23 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 23 серпня відкрилися підвищенням провідних індексів. Сесія, що обіцяла стартувати повністю в "зеленій" зоні, відкрилася підвищенням лише двох з трьох провідних індексів, де Dow Jones на некторих час пішов у "червоне" поле, проте незабаром усі три індексу відновили позиції.

Приводом для розладів інвесторів стали макроекономічні дані. Так, незабаром після відкриття сесії Міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг продажів нових будинків в країні в липні 2013 р. впав на 13,4% порівняно з попереднім місяцем і склав 394 тис. одиниць. Цей показник можна вважати справжнім обвалом, так як аналітики прогнозували його зниження лише на 1,4% - до 487 тис. будинків.

Інвестори також проявляють обережність на тлі опублікованих раніше на цьому тижні протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Згідно з матеріалами, оприлюдненими 21 серпня, більшість членів FOMC схиляються до необхідності скорочення програми "кількісного пом'якшення", проте конкретних кроків у даному напрямі зроблено не було. Інвестори також не отримали відповіді на головне питання про терміни можливого згортання програми.

Стримуючим фактором для нинішньої сесії також залишається мала кількість корпоративних новин, які традиційно служать ефективними каталізаторами торгів.

У цьому секторі в центрі уваги інвесторів опинилася фінансова звітність рітейлера одягу для тинейджерів Aeropostale. Згідно з даними, оприлюдненими після завершення торгової сесії 22 серпня, в II кварталі 2013 фінансового року продажі компанії скоротилися на 6% - до 454 млн дол, а чистий збиток склав 33,7 млн ​​дол Погана звітність стала приводом для зниження котирувань в ході продовженої сесії. На відкритті торгів папери рітейлера втратили в ціні більше 20%.

Приводом для зниження котирувань онлайн-радіо Pandora став слабкий власний прогноз компанії. Ситуацію не врятувала навіть непогана звітність за II квартал 2014 фінансового року, де як виручка, так і прибуток компанії виявилися вищими за прогнози аналітиків. Акції компанії подешевшали на 12%.

Американські кредитні установи на цьому тлі демонструють спадну динаміку - акції Wells Fargo втратили в ціні 0,3%, папери лідера сектора Bank of America подешевшали на 0,07%, ринкова капіталізація JPMorgan Chase сократлась на 0,3%.

Нафтогазові компанії відзначилися зростанням котирувань. Акції ExxonMobile додали в ціні 0,4%, ринкова капіталізація

ConocoPhillips виросла на 0,6%, у той час як папери Chevron подорожчали на 0,7%. Котирування нафтосервісної Schlumberger впали на 0,4%, а її конкурента Halliburton піднялися на 0,5%.

Станом на 18:42 мск індекс Dow Jones підвищився на 0,81 пункту (+0,01%) - до 14964,55 пункту, індекс S & P піднявся на 1,51 пункту (+0,09%) - до 1658,47 пункту, індекс Nasdaq виріс на 12,09 пункту (+0,33%) - до 3650,80 пункту.