ua en ru

Фондові торги в США 22 липня закрилися невеликим підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 22 липня 2013 р. закрилися підвищенням провідних індексів. Основним приводом для позитивних очікувань інвесторів стало продовження сезону корпоративної звітності.

Звіти близько 160 компаній, що входять до переліку S&P 500, заплановані на поточний тиждень. Серед компаній з переліку Dow цього тижня належить відзвітувати оператору зв'язку AT&T, авіабудівники Boeing і американської багатопрофільної компанії 3M.

До відкриття торгів відзвітувала мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's Corp. У II кварталі 2013 р. її виручка виросла на 2% - до 7,083 млрд дол., а прибуток на акцію склав 1,38 дол. Результати McDonald's виявилися дещо нижчими за очікування експертів, що прогнозували, що прибуток на акцію за підсумками II кварталу складе 1, 4 дол./акція, а виручка - 7,1 млрд дол. На цьому тлі ринкова капіталізація McDonald's скоротилася на 2,7%.

Цінні папери виробника продуктів гігієни Kimberly-Clark закрили торги в "червоній" зоні, подешевшавши на 1,8%, після того як перед початком сесії, компанія повідомила про зростання прибутку і незначній зміні продажів.

Ринкова капіталізація оператора розважальних парків Six Flags скоротилася на 1,7%, після того як компанія повідомила про зниження прибутку в II кварталі на 26%. При цьому інвестори все ще стурбовані новинами про недавній нещасний випадок, що стався на одному з атракціонів у розважальному парку, який належить компанії.

Вже після закриття торгової сесії, відзвітувала компанія Netflix, що надає послуги інтернет-прокату відео. Згідно з опублікованими даними, прибуток в перерахунку на акцію склав 0,49 дол., що перевершило прогнози. Незважаючи на це, на тлі численних звітів хороші результати Netflix не отримали належної уваги з боку інвесторів. Котирування акцій компанії за підсумками торгів знизилися на 0,99%.

Минулого тижня відзвітували такі високотехнологічні гіганти, як Google і Microsoft (+1,6% і +1,9% за підсумками завершилася сесії відповідно). Їх результати стали розчаруванням для інвесторів, маючи вплив на котирування акцій низки високотехнологічних компаній. На цьому тижні увага трейдерів знову буде прикута до компаній даного сектора. До завершення торгового тижня мають відзвітувати такі гіганти, як Apple, Facebook і Amazon. Напередодні звітності папери Apple подорожчали на 0,3%, Facebook - на 0,6%, а Amazon - знизилися на 0,57%.

За підсумками торгів 22 липня 2013 р. індекс Dow Jones підвищився на 1,81 пункту (+0,01%) - до 15545,55 пункту, індекс S&P підвищився на 3,44 пункту (+0,20%) - до 1695, 53 пункти, індекс Nasdaq виріс на 12,78 пункту (+0,36%) - до 3600,39 пункту.