ua en ru

Фондові торги в США 22 лютого відкрилися різким зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 22 лютого відкрилися різким зниженням провідних індексів на фоні безперервних безладів в Лівії. Про це повідомляє РБК.
Негативу на ринок акцій додали деякі макроекономічні дані. Згідно з опублікованою Standard&Poor's/Case-Shiller інформацією, ціни на будинки в найбільших містах США за IV квартал 2010 р. знизилися на 4,1%. З іншого боку, спад стримується інформацією про те, що індекс споживчої довіри в США в лютому 2011 р. виріс до 70,4 пункту в порівнянні з 64,8 пункту в січні 2010 р.
Сьогоднішня сесія відкрилася на негативному міжнародному фоні. Провідні індекси на відкритті сесії в Європі і на завершенні торгів в Азії продемонстрували різкий спад. У "плюсі" вдалося закритися лише ряду азіатських нафтогазових компаній на тлі зростання цін на нафту.
У лідери спаду вийшли американські банки. Акції основних представників фінансового сектора США - Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase і Citigroup - знизилися більш ніж на 2%.
На негативній території стартували торги для американських рітейлерів, незважаючи на успішні дані, опубліковані сьогодні в квартальних звітах. Котирування найбільшого в світі Wal-Mart впали на 3,7%, а його конкурента Macy's - на 1,1%.
У сировинному секторі спостерігається змішана динаміка котирувань. На загальному негативному фоні акції провідного в США виробника алюмінію Alcoa знизилися на 1,6%. У той же час папери великих золотодобувних компаній Newmont Mining і Barrick Gold пішли вгору на тлі підвищення котирувань на "золоті" ф'ючерси. Зростання склало 0,8% і 1,6% відповідно.
У "плюсі" відкрилися основні представники нафтового сектора США. Ціни на нафту злетіли на 7% і досягли на даний момент максимального за 2,5 роки рівня. Незважаючи на низку занепокоєння щодо порушення постачань, акції Exxon Mobil, Chevron і Conoco Phillips подорожчали більш ніж на 2%.
На деякі котирування позитивно вплинули корпоративні новини. Зокрема, один з найбільших у світі виробників програмного забезпечення для комп'ютерного проектування Mentor Graphics сьогодні оголосив про продаж 100% акцій мільярдера Карла Ікана. У результаті акції компанії підскочили на 11%.
Станом на 17:15 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 38,10 пункту (-0,31%) - до 12353,15 пункту, індекс S & P - на 7,18 пункту (-0,53%) - до 1335 , 83 пункти, а індекс Nasdaq - на 26,40 пункту (-0,94%) - до 2807,06 пункту.