ua en ru

Фондові торги в США 21 червня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 21 червня 2011 р. відкрилися підвищенням провідних індексів на очікуваннях виділення Греції чергового траншу екстреної фінансової допомоги. Сприятливий зовнішній фон почалася сесії забезпечила також чергова порція статистики провідної світової економіки. За даними Міжнародної ради торгових центрів (ICSC) і Goldman Sachs, обсяг продажів у роздрібних мережах США за рік виріс на 2,2%. Напрямок індексів не змогли змінити навіть дані про продажі будинків на вторинному ринку в травні 2011 р., обсяг яких знизився на 3,8% і склав 4,81 млн одиниць, передає РБК.
На позитивній території на початку сесії котирування знаходяться банківського сектора: акції найбільшого в країні іпотечного кредитора Wells Fargo виросли на 0,6%, JPMorgan - на 0,4%.
Папери Bed Bath & Beyond подорожчали на 1,2%. За прогнозами експертів Deutsche Bank, прибуток ритейлера, що спеціалізується на товарах для дому, в I кварталі фінансового року складе 0,6 дол. Свою звітність за квартал, яка, як очікується, виявиться вище ринку, компанія представить 22 червня.
У зеленій зоні торгуються папери Best Buy (+4,1%): рада директорів найбільшого в світі рітейлера товарів електронних прийняв нову програму викупу акцій обсягом 5 млрд дол, а також схвалив підвищення квартальних дивідендів на 7% - до 0,16 дол на папір.
Ринкова капіталізація Walgreen Co. знижується на 5,8%. Одна з найбільших мереж роздрібної торгівлі медикаментами в США оголосила про припинення співпраці з Express Scripts Inc., Вартість нового контракту з якої могла перевищити 5 млрд дол
Папери Nokia Corp. ростуть в ціні на 1,4%. Глава фінського виробника мобільних телефонів представив новий смартфон на операційній системі MeeGo - Nokia N9.
Акції третьої за величиною в США інтегрованої енергокомпанії ConocoPhillips Corp. дорожчають на 1,6%, нафтової Occidental Petroleum Corporation - 1,4%.Сьогодні стало відомо, що Комісія з цінних паперів і бірж США направила підприємствам запит щодо їх операцій в Лівії і контактів з представниками уряду цієї країни. Вартість бареля американської легкої нафти на торгах у Нью-Йорку знову подолала позначку в 94 дол.
Станом на 17:38 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 62,06 пункту (+0,51%) - до 12142,44 пункту, індекс Nasdaq - на 37,87 пункту (+1,44%) - до 2667, 53 пункти, індекс S & P - на 11,08 пункту (+0,87%) - до 1289,44 пункту.