ua en ru

Фондові торги в США 21 лютого відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 21 лютого відкрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 21 лютого відкрилися підвищенням провідних індексів. Інвестори чекають новин - як макроекономічних даних, так і свіжих фінансових звітів американських компаній. Настрій гравцям не вдалося зіпсувати навіть слабким макроекономічним показникам по ринку нерухомості країни.

На макроекономічному фронті сьогодні відбулася публікація останніх даних по продажах існуючих будинків в США в січні. За даними Національної асоціації рітейлерів, показник знизився порівняно з попереднім місяцем на 5,1% і склав 4,62 млн будинків. Результат виявився гіршим від прогнозу: аналітики також очікували зниження показника, але дещо менш істотного - на 4,3%. Місяцем раніше, згідно з переглянутими даними, обсяг продажів будинків на вторинному ринку житла виріс на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем і становив 4,87 млн одиниць.

Також сьогодні очікується виступ президента Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймса Булларда, який, можливо, дасть інвесторам додаткову інформацію щодо подальшої стратегії ФРС.

До офіційного відкриття торгової сесії результати своєї фінансової діяльності за IV квартал і весь 2013 р. оприлюднив провайдер супутникового телебачення Dish Network. Результати вразили аналітиків: її прибуток в IV кварталі 2013 р. зросла на 38% - до 288 млн дол. проти 209,1 млн дол. роком раніше. У перерахунку на акцію прибуток склав 63 цента проти прибутку в 46 центів на акцію за підсумками IV кварталу 2012 р. Чистий прибуток, доступний для розподілу серед акціонерів материнської компанії, за підсумками року досягла 807 млн, що на 26,8% вище показника попереднього року і еквівалентно прибутку в 1,76 дол/акція. Компанія відзвітувала про зростання числа абонентів, а також оприлюднила показники, що перевершили прогнози аналітиків, що не забарилося позначитися на її котируваннях: папери Dish Network дорожчають на 1,8%.

Котирування автомобілебудівної корпорації GM зростають на 0,2%. В ході pre-market торгів папери General Motors відзначилися зниженням після інформації про те, що компанія затягнула з відкликанням партії своїх автомобілів, в яких виявлені дефекти.

Котирування інвестиційної Berkshire Hathaway, що належить Уоррену Баффету, між тим, дорожчають на 0,6%. Трохи раніше агентство Business Wire, що спеціалізується на публікації прес-релізів компаній і належить Berkshire Hathaway, заявило, що не буде поставляти інформацію високошвидкісним трейдерам.

Станом на 19:27 за київським часом 21 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищується на 19,46 пункту (+0,12%) - до 16152,69 пункту, індекс S&P росте на 1,06 пункту (+0,06%) - до 1840,59 пункту, а індекс Nasdaq - на 5,47 пункту (+0,13%), до 4273,12 пункту.