ua en ru

Фондові торги в США 21 серпня відкрилися переважно зниженням індексів перед публікацією протоколів ФРС

Фондові торги в США 21 серпня відкрилися переважно зниженням провідних індексів услід за біржами Європи напередодні публікації протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Публікація протоколів намічена на 22:00 мск 21 серпня 2013 р., і трейдери поки не поспішають з інвестиціями. Згідно з оцінками експертів, активність на біржах буде зберігатися на невисокому рівні до моменту виходу документа FOMC.

Зокрема, інвесторів цікавить, як скоро ФРС почне згортати програму кількісного пом'якшення: поки обсяг викупу держпаперів знаходиться на колишньому рівні. Виходячи з попередніх заяв представників ФРС, трейдери очікують, що американський ЦБ приступить до скорочення програми з середини вересня 2013 р.

Сезон корпоративної звітності практично підійшов до кінця. Серед нечисленних компаній, публікація звітності яких намічена на сьогодні, можна відзначити рітейлерів, зокрема, Target, Staples і Lowe's. Останній повідомив про зростання прибутку на 26% в II кварталі 2013 р., Що виявилося вищим за очікування аналітиків. На цьому тлі акції компанії подорожчали на 4,5%.

Рітейлер Staples оприлюднив звіт, згідно якому чистий прибуток компанії за II квартал 2013 р. знизився на 15%. Продажі компанії не дотягли до прогнозів експертів. Крім того, Staples знизила прогноз на 2013 р., пославшись на слабкі продажі на закордонних ринках. На цьому тлі котирування компанії обвалилися на 12%.

Звіт Target також не сприяв зростанню ринку. Компанія повідомила про чистий прибуток на акцію за підсумками II кварталу 2013 р. на рівні 0,95 дол., що виявилося нижче прогнозів експертів на рівні 0,96 дол. На цьому тлі папери компанії подешевшали на 2,4%.

Сьогодні фінансові звіти також оприлюднять виробник оргтехніки Hewlett-Packard, а також американський авіаперевізник American Eagle. Результати Hewlett-Packard за підсумками III кварталу фінансового року з'являться після завершення торгової сесії. Аналітики очікують, що компанія повідомить про прибуток на акцію у розмірі 0,86 дол. при виручці в 27,3 млрд дол.

Напередодні свій фінансовий звіт за II квартал 2013 р. оприлюднив рітейлер Home Depot. Результати компанії перевершили прогнози аналітиків. Крім того, рітейлер підвищив прогноз на весь 2013 р., що позитивно позначилося на його акціях на відкритті торгів: вартість паперів піднялася на 0,6%.

Станом на 17:50 мск індекс Dow Jones знизився на 19,73 пункту (-0,13%) - до 14983,26 пункту, індекс S&P - опустився на 1,92 пункту (-0,12%) - до 1650, 58 пункту, індекс Nasdaq підвищився на 0,76 пункту (+0,02%) - до 3614,05 пункту.