ua en ru

Фондові торги в США 19 лютого завершилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 19 лютого завершилися зниженням провідних індексів.

Фондові торги в США 19 лютого завершилися зниженням провідних індексів, приводом для чого стала публікація протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США, а також слабкі макроекономічні дані.

Публікація протоколу свідчила про те, що повторне рішення про скорочення програми "кількісного пом'якшення" від 28-29 січня було прийнято одноголосно всіма 10 голосуючими членами профільного комітету ФРС. Таким чином, скорочення QE3 триває.

За годину до відкриття торгів стали відомі січневі дані з ринку нерухомості в США: кількість закладених до спорудження нових будинків в січні в річному обчисленні залишило лише 880 тис. Місяцем раніше, в грудні, показник перевищував 1 млн. Негативна динаміка пояснюється фахівцями як результат сильних морозів, що скували ряд американських штатів.

Скоротилася і кількість дозволів на будівництво житлових будинків. З грудневого показника в 991 тис. кількість дозволів скоротилася до 937 тис. у річному вираженні. Фактичний результат виявився нижчим за очікування аналітиків, які прогнозували, що показник складе 980 тис.

Після закриття торгової сесії результатами своєї діяльності за квартал поділився виробник електрокарів Tesla. Результати його звітності за жовтень-грудень 2013 р. виявилися вищими за очікування аналітиків, в результаті чого його котирування піднялися в ході after-hours торгів на 12,6%.

У фокусі інтересів інвесторів опинилися компанії, що спеціалізуються на роботі з коштовностями. Приводом для цього стало повідомлення про те, що Печатка Jewelers набуває рітейлера Zale, що займається продажем коштовностей. Компанія заплатить по 21 дол. за акцію Zale. Котирування Zale злетіли на 40,3%, а Signet Jewelers - на 18,2%.

Після закриття торгів оператор популярної соцмережі Facebook оголосив про досягнення угоди з придбання WhatsApp - стрімко зростаючого мобільного сервісу для обміну повідомленнями, що працює на різних операційних системах. Загальна вартість угоди становить близько 16 млрд дол., з них 4 млрд дол. - готівкою і близько 12 млрд дол. - акціями Facebook. Інвестори одразу відзначили нове придбання Facebook, адже сервіс WhatsApp налічує близько 450 млн користувачів щомісяця, з них 70% активні кожен день.

За підсумками торгової сесії 19 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 89,84 пункту (-0,56%) - до 16040,56 пункту, індекс S&P опустився на 12,01 пункту (-0,65%) - до 1828,75 пункту, а індекс Nasdaq - на 34,83 пункту (-0,82%) - до 4237,95 пункту.