ua en ru

Фондові торги в США 18 листопада відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 18 листопада 2013 р. відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів. На думку фахівців, в ході торгової сесії інвестори, швидше за все, будуть дотримуватися обережної тактики на тлі яскравого ралі індексів, зафіксованого минулого тижня.

На відкритті торгів індекси впритул наблизилися до психологічно важливих для трейдерів рубежів. Індекс Dow Jones на відкритті торгів вперше в історії перевищив позначку в 16000 пунктів, індекс S&P 500 впритул наближається до значення в 1800 пунктів, а високотехнологічний Nasdaq коливається в кроці від 4000 пунктів - позначки, яку не вдавалося досягти з моменту аварії "міхура доткомів" в 2000 р.

Ключовою подією цього тижня стане публікація 20 листопада 2013 р. стенограми засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) Федеральної резервної системи США, що відбулося 30-31 жовтня. Інвестори сподіваються, що розшифровка жовтневої зустрічі FOMC допоможе пролити світло на терміни початку згортання програми зі стимулювання економіки.

На фронті корпоративних новин гравці ознайомляться зі звітами виробника м'ясних продуктів та інших продуктів харчування Tyson Foods Salesforce.com - американської компанії - розробника однойменного прикладного програмного забезпечення для організацій (CRM-системи).

Tyson Foods доповіла про зростання прибутку за III квартал до 8 тис. 731 млрд дол. порівняно з 8 тис. 261 млрд дол. в аналогічному періоді минулого року, що перевищило очікування ринків. Прибуток на акцію компанії склав 0,68 дол./акція, що вище оцінок аналітиків, які передбачали 0,60 дол./акція. Котирування Tyson Foods ростуть на 3%.

Salesforce.com оприлюднить свою звітність вже після офіційного завершення торгів. Котирування американського виробника CRM-систем і "хмарних" систем для управління базами даних продемонстрували впевнене зростання до початку торгів, піднявшись в ході pre-market на 1,8%. Аналітики очікують, що прибуток на акцію компанії склав 0,09 дол./акція. Однак очікування звіту негативно відбилося на вартості акцій після початку торгової сесії: котирування знижуються на 0,7%.

Ринкова вартість компанії Boeing впевнено збільшується на 3% на тлі новин з авіасалону в Дубаї, де американський авіабудівник уклав контракти на продаж своїх нових авіалайнерів 777х на суму понад 95 млрд дол. Створена на базі Boeing 777 модель ще не одержала власної назви, проте представники компанії повідомляють про рекордну суму замовлень для нового літака, що значно перевищує прогнози аналітиків. За підсумками першого дня авіасалону сума отриманих замовлень Boeing в два рази перевершує обсяг контрактів, підписаних основним конкурентом - європейським Airbus.

Котирування високотехнологічних компаній коливаються під впливом новин про можливі угоди. Сьогодні стало відомо, що Apple веде переговори про купівлю ізраїльської компанії-виробника 3D-сенсорів PrimeSense. Сума угоди і статус поки не підтверджуються, проте ізраїльська газета Calcalist оцінює майбутню покупку в 345 млн дол. Ключовим активом компанії є технологія розпізнавання руху, використовувана в багатьох ігрових приставках. На тлі цих новин котирування Apple незначно знижуються на 0,34%, а Microsoft втрачає у вартості 1,4%.

Станом на 17:30 за київським часом 18 листопада 2013 р. індекс Dow Jones росте на 49,00 пункту (+0,31%) - до 16010,70 пункту, індекс S&P додав 0,03 пункту (+0,40%) - до 1798,58 пункту, а індекс Nasdaq знижується на 3,75 пункту (-0,09%) - до 3982,22 пункту.