ua en ru

Фондові торги в США 18 лютого закрилися підвищенням більшості провідних індексів

Фондові торги в США 18 лютого 2014 р. закрилися підвищенням більшості провідних індексів. Індекс Dow Jones, який відзначився певною волатильністю в ході торгів, закрив сесію деяким зниженням, в той час як S&P 500 дещо підвищився.

Фондові торги в США 18 лютого 2014 р. закрилися підвищенням більшості провідних індексів. Індекс Dow Jones, який відзначився певною волатильністю в ході торгів, закрив сесію деяким зниженням, в той час як S&P 500 дещо підвищився. Для індексу Nasdaq ця сесія стала вже восьмою поспіль сесією зростання, і він завершив торги на своєму максимальному значенні з січня 2000 р.

Минулий тиждень виявився досить сприятливою для всіх трьох провідних індексів і дозволила їм компенсувати втрати, понесені з початку 2014р. Тим не менш, аналітики схиляються до думки, що подальше зростання бірж можливий лише за умови сприятливої звітності американських компаній, які будуть в змозі вразити гравців з Уолл-стріт.

Настрій інвесторів, крім корпоративних новин, виявляється під деяким впливом прийдешньої публікації протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. За підсумками зазначеного засідання було прийнято рішення про чергове, другому за рахунком, скорочення програми QE3. Публікація, запланована на 19 лютого, як сподіваються інвестори, проллє світло на подальшу політику ФРС з питань QE3.

Головною подією дня стала публікація річного та квартального звіту світового гіганта - виробника безалкогольних напоїв Coca-Cola Company. Компанія відзвітувала про зниження прибутку за підсумками року, заявивши, що 2013р. став непростим для світової економіки, що позначилося і на фінансових результатах Coca-Cola. Фінансові показники за підсумками IV кварталу також розчарували аналітиків. Скоригований прибуток на акцію в жовтні-грудні 2013р. склала 0,46 дол., збіглося з консенсус-прогнозом аналітиків. У той же час виручка за звітний квартал скоротилася на 4% в річному численні і склала 11,04 млрд дол. при прогнозі на рівні 11,31 млрд дол. В результаті котирування акцій Coca-Cola знизилися на 3,8%.

Ринкова капіталізація проблемного виробника смартфонів BlackBerry зросла на 5,4%, після того, як відомий керуючий хеджевого фонду Деніел Леб повідомив про придбання пакета акцій компанії.

Ще однією важливою новиною дня стало повідомлення фармацевтичної компанії Actavis про плановане придбання американського конкурента Forest Laboratories за 25 млрд дол. Нова компанія буде займатися виробництвом дженериків та інших лікарських засобів. Котирування Actavis за підсумками торгів піднялися на 5%, а а Forest Laboratories - на 27,5%.

Цінні папери компанії 1-800-Flowers, що займається доставкою квітів, подешевшали на 6%. Протягом всіх вихідних компанія вибачалася перед клієнтами, чиї квіти і цукерки так і не були доставлені до Дня святого Валентина. Компанія спрямувала понад 1 тис. персональних листів з вибаченнями через мережі Twitter і Facebook.

Цікавою для інвесторів стала і інформація, що первинне придбання акцій планує ірландський виробник ігор King - розробник популярної мобільної гри Candy Crush Saga. Він передбачає залучити в ході IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі 500 млн дол. В рамках IPO папери буде продавати як сама компанія, так і акціонери, однак частки поки не розголошуються.

За підсумками торгової сесії 18 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 23,99 пункту (-0,15%) - до 16130,40 пункту, індекс S&P піднявся на 2,13 пункту (+0,12%) - до 1840,76 пункту, а індекс Nasdaq - на 28,76 пункту (+0,68%) - до 4272,78 пункту.