ua en ru

Фондові торги в США 18 лютого відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 18 лютого відкрилися зниженням більшості провідних індексів.

Фондові торги в США 18 лютого відкрилися зниженням більшості провідних індексів. Вся увага інвесторів сьогодні прикута до корпоративних новин, і в першу чергу до звітності американських компаній.

Головною подією і одночасно розчаруванням сьогоднішнього дня став звіт всесвітньо відомого виробника напоїв Coca-Cola Company. Свої результати компанія розкрила до офіційного початку торгів. Згідно з оприлюдненим звітом, чистий прибуток найбільшого в світі виробника безалкогольних напоїв (за вирахуванням частки меншості) за підсумками 2013 р. знизився на 5% - до 8,58 млрд дол. Скоригований прибуток на акцію в жовтні-грудні 2013 р. склав 0,46 дол., що збіглося з консенсус-прогнозом аналітиків. Виручка за IV квартал скоротилася на 4% в річному численні й склала 11,04 млрд дол. при прогнозі на рівні 11,31 млрд дол. Керівництво компанії підкреслило, що 2013 р. видався непростим для світової економіки, і ці труднощі позначилися і на Coca-Cola. На тлі слабкого звіту котирування Coca-Cola знижуються на 3,7%.

Звіт Coca-Cola оцінюється аналітиками не просто як один із багатьох. Масштаби компанії та її глобальний охоплення дозволяють розглядати її в ролі споживчого барометра на ринках усього світу. Звіт зіпсував настрій інвесторів, на тлі чого індекс Dow продемонстрував деяку волитильність, то залишаючи червоне поле, то повертаючись до нього. Індекс S&P, також відкрив торги в зеленому полі, пізніше перекочував в червоне.

Після офіційного завершення торговельної сесії результатами своєї діяльності за квартал поділиться компанія Herbalife, що позиціонує себе як виробник харчових добавок для здорового харчування. Бізнес-практики Herbalife не раз викликали нарікання: компанію звинувачували у недбалості бізнесу і використанні схеми "фінансової піраміди". Котирування Herbalife ростуть на 1,04%.

У секторі корпоративних новин чималий інтерес викликала новина про те, що фармацевтична компанія Actavis планує придбати американського конкурента Forest Laboratories за 25 млрд дол. Нова компанія, яка утворюється в результаті злиття, буде виробляти препарати-генерики, а також широку лінійку інших лікарських засобів. На тлі новин про злиття котирування Actavis ростуть на 6,3%, а ринкова капіталізація Forest Laboratories збільшується на 30,2%.

Напередодні, 17 лютого, фондові торги в США не проводилися у зв'язку з національним святом - Днем президентів.

Станом на 17:12 за київським часом 18 лютого 2014р. індекс Dow Jones знижується на 41,53 пункту (-0,26%) - до 16112,86 пункту, індекс S&P просідає на 1,73 пункту (-0,09%) - до 1836,80 пункту, а індекс Nasdaq підвищується на 5,756 пункту (+0,13%) - до 4249,62 пункту.