ua en ru

Фондові торги в США 17 червня завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 17 червня 2013 р. завершилися підвищенням провідних індексів на тлі очікувань трейдерів щодо прийдешньої політики Федеральної резервної системи (ФРС) США з питання скорочення заходів в рамках програми "кількісного пом'якшення".

На даний момент інвестори не очікують, що організація почне які-небудь радикальні рішення щодо програми, однак гравці протягом деякого часу залишаються у підвішеному стані, пов'язаному з незнанням щодо конкретних термінів її згортання. Очікується, що більшу конкретику в ситуацію внесе дводенне засідання американського Центробанку, яке пройде 18-19 червня 2013 р., а також наступна за ним прес-конференція глави ФРС Бена Бернанке.

Торги відкрилися підвищенням провідних індексів більш ніж на 1%, однак потім пішов спад, що став результатом публікації Financial Times, де говорилося, що ФРС "близька до скорочення" стимулюючих заходів. Незважаючи на це пізніше індекси оговталися від втрати і знову увійшли в зелену зону, щоб залишитися в ній до офіційного закриття торгів.

Котирування американських банків впевнено закрили сесію в "зеленій" зоні. Ринкова капіталізація Wells Fargo підвищилася на 1,1%, котирування Bank of America підросли на 1,07%, у той час як акції JPMorgan Chase додали в ціні 1,4%.

Зростанню ринкової капіталізації низки компаній також сприяли окремі корпоративні новини. Так, котирування американського авіабудівника Boeing піднялися на 1,2% після того, як вході міжнародного авіашоу Ле-Бурже компанія уклала контракт на постачання 10 своїх літаків 787 Dreamliners авіалізингової "дочці" General Electric.

Цінні папери Netflix, що надає послуги інтернет-прокату відео, подорожчали на 7,1% після того, як компанія повідомила, що домовилася зі студією DreamWorks про спільне створення телесеріалів за участю персонажів повнометражних мультфільмів студії, таких як "Шрек", "Мадагаскар" і "Кунг Фу Панда".

За підсумками торгів 17 червня індекс Dow Jones піднявся на 109,67 пункту (+0,73%) - до 15179,85 пункту, індекс S & P підвищився на 12,31 пункту (+0,76%) - до 1639,04 пункту, індекс Nasdaq - на 28,57 пункту (+0,83%) - до 3452,13 пункту.